Ilmatieteen laitos varoittaa jalankulkijoita: liukastumisriski on nyt Pirkanmaalla huomattava

Jään päälle kertynyt vesi tekee kaduista liukkaita Pirkanmaalla.

25.1. 9:27

Jalankulkijoiden kannattaa pitää nyt askelensa vakaina, sillä Ilmatieteen laitos varoittaa huomattavasta liukastumisriskistä. Pirkanmaalle annettu varoitus huonosta jalankulkusäästä on voimassa koko keskiviikon ja vielä torstaiaamupäivänkin.

”Jään päällä on nyt vettä ja kuten tiedetään, se tekee jalankulkuväylät erittäin liukkaiksi”, sanoo päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki Ilmatieteen laitokselta.

Lämpötila pysyttelee Pirkanmaalla keskiviikkona koko päivän ajan nollan tuntumassa.

Torstaina sää viilenee. Pakkasta voi Rauhamäen mukaan olla aste tai pari. Aamuyöstä alkaen Pirkanmaalla voi ripotella vettä, mutta sadekertymät jäävät Rauhamäen mukaan pieniksi. Kun sää torstaina aamupäivän aikana viilenee, se samalla myös selkenee.

”Voi jopa aurinko vähän paistella, pitkästä aikaa”, Rauhamäki sanoo.

Acutassa ollut ruuhkia

Huonosta jalankulkusäästä on varoitettu Pirkanmaalla aiemminkin tammikuussa.

Esimerkiksi pari viikkoa sitten Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystykseen Acutaan tuotiin kymmeniä liukastuneita. Acutan ylilääkäri Mikko Franssila kertoi tuolloin, että liukastumispotilailla oli ollut muun muassa pää- ja rannevammoja. Acutan ruuhkamittarin mukaan päivystyksessä ei ollut keskiviikkona aamukahdeksan aikaan ruuhkaa.

Fysioterapeutti ja hankesuunnittelija Piia Tulasalo Nääsville ry:stä jakaa vinkkejä siihen, miten pysyä pystyssä liukkaalla pääkallokelillä. Tulasalo neuvoo käyttämään esimerkiksi nasta- tai kitkakenkiä tai tavallisiin talvikenkiin asetettavia liukuesteitä.

”Jos on mahdollista käyttää esimerkiksi sauvakävelysauvoja apuna liukkaalla, niin moni kokee, että niistä saa tukea liikkumiseen, vaikka normaalikelillä pärjäisikin ilman”, Tulasalo neuvoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos