Valkeakoskella haku moniin kesätyö­paikkoihin on jo käynnissä – Kaupungilta tulossa hakuun noin 70 paikkaa ja 30 kesätyö­seteliä

Vasta alkaneen Duunia Koskista kesäksi -kampanjan sivustolta löytää jo runsaasti tulevan kesän paikkoja. Valkeakosken kaupungilta kerrotaan, että kilpailu kesätyöntekijöistä on kova.

Valkeakoskella toimivan teollisuuden kesäpaikat ovat jo haussa. Muualle etsitään kesätyöntekijöitä marjanmyynnistä taksinajoon. Kesällä 2020 valkeakoskelainen Elise Rosenqvist oli kesätöissä marjatilalla, jossa hänen työnkuvaansa kuului muun muassa marjojen myynti asiakkaille, marjojen siirtäminen kylmään sekä laatikoiden kokoaminen.

Kesään on vielä matkaa, mutta kesätöitä kannattaa alkaa ajatella jo nyt niin mahdollisten työntekijöiden kuin kesätyövoimaa tarvitsevien yritystenkin. Valkeakoskella hakijoita ja työn tarjoajia auttaa tänäkin vuonna Duunia Koskista kesäksi -kampanja, joka alkoi 16. tammikuuta. Kampanja jatkuu 19. maaliskuuta asti.

Kesätyönhakijat löytävät Valkeakosken kesän työmahdollisuudet kootusti kampanjasivustolta. Uusin työpaikkailmoitus on aina sivustolla ylimpänä. Kampanjasivuilta löytyy myös hyödyllisiä vinkkejä kesätyönhakuun.

Lue lisää: Miten saada unelmien kesätyö? Näin pärjäät työhaastattelussa ja kilpailet niiden kanssa, joilla on suhteita

Työnantajat voivat puolestaan ilmoittaa työpaikoista sähköisellä lomakkeella ja maksutta, ja moni yritys on sen jo tehnytkin.

Osa paikoista on sellaisia, joihin vaaditaan 18 vuoden ikä, mutta jotkut paikoista käyvät jopa alle 15-vuotiaille.

Kaupungin paikat myöhemmin

Työllisyyspalveluiden johtaja Sari Ilovuori Valkeakosken kaupungilta kertoo, että Valkeakosken kaupungin kesätyöpaikat eivät ihan vielä listauksessa näy. Hakuaika on 20.2.–19.3.

”Niiden määrää ei ole vielä lyöty ihan satavarmasti lukkoon, mutta kyllä tarjolle yhdessä kesätyösetelin kanssa noin sata paikkaa on tulossa. Määrää ei voi verrata suoraan viime vuoteen, kun soten työpaikat ovat nyt lähteneet kaupungilta hyvinvointialueelle.”

Ilovuori kertoo lisäksi, että kaupungin kesätyöpaikoilla palataan tänä vuonna neljän viikon jaksotukseen eli kesätyöjaksot ovat noin kuukauden mittaisia.

Piritta Forstén Valkeakosken kaupungin yrityspalveluista on huomannut, että eri yritykset ovat reagoineet kesätyökampanjan alkuun jo mukavasti.

”Osalla ei ymmärrettävästi vielä ole tarjota kesätyöpaikkoja. Yritykset pääsevät mukaan kampanjaan sen loppuun asti, ja myös työntekijöiden kannattaa seurata kesätyösivustoa koko kampanjan ajan.”

Sekä työllisyyspalvelujen johtaja Ilovuori että kampanjaa yrityspalveluiden edustajana tekevä Forstén muistuttavat, että kilpailu on kova myös kesätyöntekijöistä.

UPM aloitti aikaisin

Esimerkiksi UPM on avannut kesätyönhaun jo joulukuun alussa. Sillä hakuaikaa onkin enää 14. helmikuuta asti. Töitä on useiden alojen opiskelijoille. Jonkin verran alan aiempaa kokemusta vaaditaan.

Teollisuudessa kesätyöpaikkoja ovat jo avanneet ainakin Saarioinen ja Konvertia Group Pispantallilla ja Amcor Flexibles Valkeakoski Varsanhännässä. Töitä on tiedossa myös kaupan alalla, ravintola-alalla ja puutarha-alalla. Kesäteatterin lipunmyyjiäkin jo etsitään.

Kovin haaste on työllisyyspalvelujen johtaja Ilovuoren mukaan se, kuka tarjoaa kesätyötä kaikkein nuorimmille hakijoille. Jos toisaalta pystyy palkkaamaan heitä, voi onnistua sitouttamaan tulevaisuuden työvoimaa.

Hautausmaiden kesähoitotöihin voi hakea helmikuun alusta alkaen. Työjaksot ovat kuukauden mittaisia ja alle 18-vuotias saa olla, ei kuitenkaan alle 15-vuotias.

Myös 4H-yhdistys on jo julkaissut kesätyöilmoituksia. Yhdistys palkkaa ensisijaisesti 15–18 vuotta tänä vuonna täyttäviä nuoria, mutta jo 14-vuotias voi hakea huoltajan luvalla. Roskankeruupartiot työskentelevät kesän sijasta huhti–toukokuussa kerran viikossa, koulun jälkeen. Kahdelle kesäviikolle on paikkoja jättipalsamin kitkentään.

Kampanjaa koordinoivat Valkeakosken nuorisotoimi ja Ohjaamo, yrityspalvelut ja työllisyyspalvelut ollen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Mukana yhteistyössä ovat Valkeakosken 4H-yhdistys, Työtie 2.0 -hanke, Valkeakosken Yrittäjät ja Valkeakosken Kauppakamari.

Vastaava kesätyökampanja järjestettiin viime vuonna yhdessä eri toimijoiden kanssa. Loppuvuodesta raportoitiin, että kampanja onnistui linkittämään kesätyönhakijat ja kesätyöpaikat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos