Katso kuvat: Tällainen on Valkeakosken ikioma neulemalli – Kaupunki­paidassa näkyvät tutut maamerkit

Valkeakosken kaupunki tilasi kaupungille oman neulemallin tänä vuonna vietettävän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Kaupunki on valinnut valkeakoskelaiset sometähdet Jorma Saahkon ja Lotta-Sofia Saahkon, tuttavallisemmin Lotan ja papan, esittelemään neuleen koskilaisille.

16.1. 12:43

Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuosi alkaa nyt toden teolla, sillä maanantaina kaupunki julkisti Valkeakoskelle juhlavuoden kunniaksi tilatun ikioman kaupunkipaidan neulemallin.

Upouudessa kaupunkipaidassa näkyy Valkeakosken tärkeitä maamerkkejä ja symboleita: Myllysaaren tehdasrakennuksista tuttu tiiliseinä, talon katto, kanava ja vesistö aaltoineen, riippusillat sekä Valkeakoskelle tärkeä metsä, jossa mukana on kaupungin nimikkolaji tervaleppä.

Neulemalli on syntynyt suunnittelutyöryhmän ja Merja Palinin yhteistyönä. Palin on pirkanmaalainen pitkän linjan taideteollinen suunnittelija, joka on aiemmin toteuttanut Valkeakoskelle myös oman painokuosin.

Neulemallin ohje on maksuton ja se on saatavilla Valkeakosken kaupungin kotisivuilla.

Jorma Saahko ja Lotta-Sofia Saahko esittelevät Valkeakosken omaa neulemallia, joka on kuvassa papan päällä. Neuleesta löytyy Valkeakoskelle tunnusomaisia piirteitä.

Lue lisää: Tänä vuonna vietetään Valkeakosken 100-vuotisjuhlaa! Luvassa runsaasti tapahtumia ympäri vuoden – Katso lista tästä

Merja Palinin mukaan kaupunkineuleen suunnittelussa on tärkeää, että neuleen kuosit ja käytettävät neulokset ovat sellaisia, että aloittelijakin saa ohjeesta kiinni. Valkeakoski-opisto järjestää kevätlukukaudella 2023 kurssin, jossa pääsee ohjatusti tekemään Valkeakoski-neuleen.

Ajatus Valkeakosken omasta neulemallista syntyi kaupungin henkilöstön parissa. Ideaa toteuttamaan lähtivät kaupungin kulttuuritoimi ja Valkeakoski-opisto. Viime vuosien aikana trendiksi nousseita kaupunkineuleita ovat tilanneet eri suunnittelijoilta muun muassa Forssa, Rauma ja Raisio.

Lotta ja pappa esittelevät neuleen kaupunkilaisille

Kaupunki on valinnut valkeakoskelaiset sometähdet Jorma Saahkon ja Lotta-Sofia Saahkon, tuttavallisemmin Lotan ja papan, esittelemään neuleen koskilaisille.

”Neuleen kuviot tunnisti heti valkeakoskelaisiksi: kanava, riippusillat, tiiliseinä ja vielä papan rintamamiestalon katto löytyivät mallista nopeasti”, Lotta Saahko kertoo kaupungin tiedotteessa.

Lotta-Sofia Saahko

Päivitys 17.1.2023 kello 14.26: Juttua on tiivistetty.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos