Varoitus koko Pirkanmaalle: jalkakäytävät ovat tänään erittäin liukkaita

Loppuviikon sateet tulevat maan etelä- ja keskiosissa laajalti vetenä tai räntänä. Sunnuntaista ennustetaan lumisempaa.

Sää jatkuu lauhana ja epävakaisena koko loppuviikon ajan. Torstaina sateita tulee niin vetenä, räntänä kuin lumenakin ja lämpötila pysyttelee nollan yläpuolella lähes koko maassa. Vain pohjoisessa Lapissa voidaan jäädä pakkasen puolelle.

”Jonkinlaista sadetta esiintyy käytännössä koko maassa”, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Paavo Korpela kertoo torstain säästä.

Torstaina sadealue liikkuu etenkin maan pohjois- ja itäosien yllä tuoden tullessaan enimmäkseen räntää ja lunta. Eniten sateita ennustetaan vuorokauden mittaan Uudeltamaalta Pohjois-Karjalaan ulottuvalle vyöhykkeelle sekä Lapin seudulle. Näiden välisillä alueilla sateet ovat niukempia ja hajanaisempia.

”Mutta sielläkin sitä tihkua tulee ajoittain. Suttuinen sää”, Korpela kuvailee.

Torstaina huonoa ajokeliä on sateiden myötä luvassa maan itä- ja pohjoisosissa. Lisäksi jalkakäytävät voivat olla erittäin liukkaita maan etelä- ja keskiosissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa ja Lounais-Lapissa.

Ilmatieteen laitos varoittaakin, että koko Pirkanmaan alueella jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Sunnuntaille ennustetaan lumisateita

Sää jatkuu loppuviikon ajan varsin samanlaisena lämpöasteineen ja sateineen.

”Suurta muutosta tähän ei ole tulossa. Aurinkoa ei kyllä näy moneen päivään”, Korpela sanoo.

Suomen yli ennustetaan kulkevan päivittäin sateita, jotka maan etelä- ja keskiosissa tulevat laajalti vetenä tai räntänä. Sunnuntaille odotetaan voimakkaampaa sadealuetta, joka kattaa suuren osan maata ja tulee pääosin lumena.

Lämpenevä sää heikentää myös lumipeitteitä, ja ainakin lounaisrannikolla lumi voi sulaa kokonaan pois. Sisämaassa lumikerros on kuitenkin jäisempi ja vahvempi, Korpela sanoo.

Ensi viikon sääennuste on vielä epävarma, mutta näillä näkymin luvassa voi olla paluu pakkasasteisiin.

”Tulisikohan ainakin tilapäinen katkaisu lauhaan putkeen”, Korpela arvioi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos