Ravintolalounas on kallistunut Valkeakoskella vain vähän tai ei ollenkaan: ”Asiakkaat melkein vaativat minua nostamaan hintaa”, yksi yrittäjä sanoo
Syksyn ja talven aikana useampi kahvila ja ravintola on sulkenut ovensa Valkeakoskella. Kysyimme kolmesta keskustan lounasravintolasta, miten niillä nyt menee. Vastaukset ovat rohkaisevia: yksi kertoo investoinneista, toinen asiakasvirran kasvusta ja kolmas työntekijöiden saatavuudesta.
Ravintola Mustan Kissan Tarja Ahonen sanoo, että tammikuu on yleensä hiljainen. Se ei kuitenkaan koske lounasruokailua. Lounaan hintaa ravintolassa on nostettu vain 20 sentillä eli hyvin varovaisesti. Kuva: Eila Saukkonen / Valkeakosken Sanomat
Ravintola-alan ikävät uutiset eivät ole Valkeakoskella koko totuus. Päinvastoin, ainakin Valkeakosken Sanomien haastattelukierroksen paikoissa alkaneeseen vuoteen suhtaudutaan myönteisin odotuksin.
Yrittäjä Hanna Paasio on pitänyt Syömään -nimistä aamiais- ja lounaskahvilaa Valkeakosken keskustassa lähes vuoden. Apuna on yksi osa-aikainen työntekijä.