Pirkanmaalainen perheenäiti sai poliisilta kirjeen: tytär oli järkyttävän rikoksen uhri – Kun poliisit saivat kiinni valkeakoskelaisen epäillyn, he eivät meinanneet uskoa näkemäänsä

Teini-ikäinen tyttö sai sosiaalisessa mediassa yhteydenoton loppuvuonna 2020. Valkeakoskelainen mies tarjosi hänelle alkoholia ja tupakkaa vastineeksi seksuaalissävytteisistä kuvista. Poliisi epäilee, että tyttö joutui seksuaalirikosten uhriksi. Hän ei ole ainoa. Keväällä 2021 joukko valkeakoskelaisia nuoria kertoi miehestä nuorisotyöntekijöille. Kun poliisi otti epäillyn kiinni, paljastui satojatuhansia kuvia ja viestejä sekä valtava vyyhti. Uhreja on löytynyt jo 156. Heidän läheisensä ovat olleet pelästyneitä, järkyttyneitä ja epäuskoisia.

Vanhempi rikoskonstaapeli Miia Keso korostaa, että seksuaalirikoksen uhri on uhri, vaikka hän olisikin saanut tekijältä vastiketta, kuten rahaa, tupakkaa tai päihteitä. ”Uhri ei ole vastuussa, vaan tekijä.”

Oudosta puhelinnumerosta oli yritetty soittaa monta kertaa, mutta äiti ei ehtinyt kesken työpäivien vastata puheluihin. Sitten hänen miehensä soitti. Poliisilta oli tullut kotiin kirje, jossa kerrottiin, että perheen tyttären epäiltiin joutuneen seksuaalirikosten uhriksi. Äitiä pyydettiin ottamaan heti yhteyttä poliisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos