Valkeakosken vastaanottokeskuksen juhlassa lahjoitus­tavarat saivat uudet omistajat – Etenkin lapsille kaivataan vielä talviurheilu­välineitä

”Lahjoituksia on saatu niin paljon, että joudumme jättämään niiden keruun tauolle”, Valkeakosken vastaanottokeskuksen johtaja Henna Heikkilä Kotokunta oy:stä sanoo.

Hersonin alueelta Ukrainasta Valkeakoskelle paennut perhe on tyytyväinen vastaanottokeskukseen ja pitää suomalaisia ystävällisinä. 8-vuotias Darija Pavlovskaja odottaa jo suomalaista koulua oppiakseen suomea, englantia ja matematiikkaa. Myyntialalla työskennellyt isä Yurii osaa englantia ja tahtoisi löytää nyt töitä. Äiti Marina työskenteli Ukrainassa maakauppojen rekisteröinnissä. He ovat luoneet huoneeseensa ja keittiöön joulutunnelmaa koristein. Isä sanoo, että ruoka on Suomessa kallista. He toivoisivat perheasuntoa, mutta ymmärtävät, että vastaanottokeskusoloissa huoneisto jaetaan toisten perheiden kanssa. Ikävä on Ukrainaan jääneitä, kuusikymppisiä vanhempia sekä sisaria lapsineen.

5.1. 17:58

Joulu ei kaikilla ole samaan aikaan; osalla maailman ihmisistä se on 13 päivää myöhemmin kuin meillä. Tätä soveltaen Valkeakosken uudessa vastaanottokeskuksessa Sassissa vietettiin ukrainalaisten asukkaiden kulttuurin mukaista joulujuhlaa torstaina loppiaisaattona. Juliaanisessa kalenterissa jouluaatto on suomalaisena loppiaisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos