Moottori­ajoneuvoilla ei saa enää ajella Tyrynlahden vedenottopaikan alueen jäällä Valkeakoskella – Katso kartta kieltoalueesta

Ely-keskus kieltää ajon jäällä Valkeakosken kaupungin hakemuksesta.

Vesiaseman kohdalla Tyrynlahdella kielletään jäällä ajo. Jään alla kulkee kuvan imuputki, jota esiteltiin Valkeakosken Sanomille vuonna 2019.

4.1. 5:00

Pirkanmaan ely-keskus on suostunut Valkeakosken kaupungin pyyntöön kieltää Tyrynlahden vesiaseman vedenottopaikan alueen moottoriliikenne jääpeitteen aikana.

Kielto ei koske virka-, sairaankuljetus- tai pelastustoimiajoja tai muuta välttämätöntä ajoa. Kalastuksenvalvojaakaan kielto ei koske, ei myöskään mahdollista merkityksellisen osan tuloistaan kalastuksesta saavan henkilön kulkemista moottorikelkalla.

Vaikeiden tieolojen ja vakinaisen asunnon sijainnin vuoksi välttämätöntä kulkemistakaan ei tällainen kielto koske.

Karttaan on merkitty tummansinisellä viivoituksella alue, jolla on kiellettyä ajaa jäällä moottoriajoneuvolla.

Tyrynlahden vesiaseman toimittamaa vettä käyttävät niin kaupungin asukkaat, elinkeinoelämä ja teollisuus. Lisäksi puhdistettua pintavettä menee Lempäälään.

Raakavesi otetaan Tyrynlahdesta, jonka puhtautta sekä luontoa nyt halutaan varjella. Kaupungin esityksestä ei jätetty muistutuksia. Kaupunki laittaa tarvittavat kieltomerkinnät paikoilleen.

Kielto on voimassa jäällä järvenlahden Heritynniemen puoleisella alueella. Se ulottuu suunnilleen Kuusitien Tyrynlahteen pistävästä niemenkärjestä rannan suuntaisesti osan matkaa Pirunsaareen päin. Kieltoalue ei kuitenkaan yllä saaren lähelle. Päätökseen voi hakea muutosta, mikä ei estä sen voimaantuloa. Tosin muutoksenhakuviranomainen voisi kieltää täytäntöönpanon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos