Helmijutut: Valkeakoskella valmistuu yksi Infinited Fiberin uusiokuidun tärkeä ainesosa – Näin se tehdään ja tällä tavalla uusi innovaatio voi vielä pelastaa vaateteollisuuden

Vaateteollisuudessa etsitään nyt keinoja saada alan sisäiset materiaalivirrat paremmin uusiokäyttöön. Infinited Fiberin kehittämä, tekstiilijätettä raaka-aineena hyödyntävä, uusiokuitu on yksi ratkaisu alan massiiviseen ongelmaan. Juttu on julkaistu alun perin 29.8.2022.

Infinited Fiberin toimitusketjujohtaja Jari Ekblad kertoo, että Suomessa on hyvät lähtökohdat tekstiilien kierrätykseen liittyvän teknologian kehittämiselle. Infrastruktuuri ja logistiset yhteydet etenkin satama-alueille ovat hyvät. Myös tekstiilin keräyksessä ollaan jo pitkällä. Lounais-Suomen Jätehuolto kerää tekstiilijätettä ympäri Suomea ja käsittelee eteenpäin. Suomesta tällä hetkellä saatava materiaali ei kuitenkaan riitä. vaan sitä täytyy tuoda lisää Euroopasta. Kauempaa ei tekstiilijätettä ole enää kannattavaa tuoda. ”Ei ole hirveän järkevää sitä materiaaliksi tulevaa t-paitaa tai kangastilkkua kärrätä ympäri maailmaa. Se on taas sitten meidän ideologian vastaista.”

26.12.2022 16:00

Se tuntuu sormissa puuvillalle. Kangas on pehmeää, neulos tiiviin näköistä mutta joustaa hieman. Värit toistuvat kirkkaana: on mustaa, sinistä ja oranssia.

Puuvillasta ei kuitenkaan ole kyse, eikä mistään muustakaan tunnetusta kankaasta. Käsissäni oleva materiaali on tehty kuidusta nimeltä Infinna. Se on suomalaisen Infinited Fiber Companyn innovaatio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos