Valkeakosken ampuma­tapauksessa epäilty isä on vapautettu tutkinta­vankeudesta

Nuorempi epäilty on edelleen tutkintavankeudessa.

Tutkintavankeudesta vapautettu, taposta Valkeakoskella epäilty mies peitti kasvonsa vangitsemisoikeudenkäynnissä Pirkanmaan käräjäoikeudessa 3. marraskuuta.

20.12.2022 12:06

Valkeakosken lokakuisesta ampumistapauksesta epäilty 60-vuotias mies on vapautettu tutkintavankeudesta viime viikon alkupuolella. Asian vahvistaa tutkinnanjohtaja Sakari Tuominen.

”Vangitsemisen edellytyksiin kuuluu se, että siitä pitää tehdä kohtuusharkinta. Jos se on kohtuutonta asian kokonaisuutta katsoen, silloin ketään ei saa vangita, ja siitä oli kysymys tässä kohdassa.”

Tutkintavankeudesta voidaan vapauttaa henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi tai jos muutoin näyttää siltä, ettei henkilöä ole asian kokonaisuuteen nähden kohtuullista pitää vangittuna. Vapauttaminen ei ota Tuomisen mukaan kantaa siihen, oliko Valkeakoskella toisen miehen ampunut henkilö 60-vuotias isä vai 20-vuotias poika, joka on edelleen vangittuna. Molempia miehiä epäillään edelleen taposta ja tapon yrityksestä.

Lue lisää: Valkeakosken ampuminen: Poliisi on vielä vaitonainen motiivista – ”Jotain vanhaa kaunaa on menty selvittämään”

Valkeakosken ampumavälikohtaus päättyi yhden pirkanmaalaisen 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen. Ampumavälikohtausta edelsi kahden autokunnan tapaaminen Valkeakoskella Niementiellä rekkojen levähdysalueella lokakuun viimeisenä päivänä. Toisessa tapaamiseen tulleessa autossa oli viisi henkilöä, toisessa kaksi nyt taposta epäiltyä miestä. Tapaamisesta tuli nopeasti väkivaltainen.

Poliisi sai ampumavälikohtauksesta tiedon sivullisen ilmoituksen perusteella. Paikalta löydettiin yksi loukkaantunut mies ja yksi vainaja.

Tutkinnassa selvitetään yhä myös teon motiivia ja sitä, tulivatko ampumavammat hauleista vai luodeista. Poliisilla on hallussa revolveri ja haulikko, jotka takavarikoitiin epäiltyjen hallusta pian välikohtauksen jälkeen.

On edelleen mahdollista, että myös tilanteessa olleen toisen autoseurueen jäseniä voidaan epäillä myöhemmin rikoksista. Tuominen ei kuitenkaan kommentoi muiden osallisuutta ennen kuin esitutkintapöytäkirja julkaistaan ja selviää, mitä näyttöä on saatu kerättyä. Tuomisen mukaan poliisin hallussa ei ole asetta, jota toinen autoseurue olisi käyttänyt.

Syytteen nostamisen määräpäivä on helmikuun lopussa.

Miehen vapauttamisesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivitys 21.12.2022 klo 10.43: Uutista päivitetty kauttaaltaan poliisin kommenttien myötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos