Säilyykö kinkku joulupöydän hittinä, ostetaanko joululahjoja yhtä paljon kuin ennen? – Näin hintojen nousu vaikuttaa Valkeakosken joulukauppaan

K-Citymarket Valkeakosken kauppias arvioi joulukinkun pysyvän hittinä tänäkin vuonna. Lahjatavaroita myyvän Bohem Lifestylen yrittäjät kertovat, että joululahjatuotteet käyvät yhä kaupaksi, vaikka kustannusten nousu on selkeästi vähentänyt kaupan asiakasmääriä.

Eeva Häkönen myöntää, että inflaatio ja sähkön hinnannousu vaikuttaa jouluostosten tekemisiin siinä, että tulee mietittyä tarkemmin, mitä ostaa. Häkösen joulupöytään kuuluvat laatikot, kala, kinkku ja rosolli. Sen sijaan herkuissa, kuten makeisissa ja suklaissa on varaa tinkiä. Lahjojen ostoa perheessä on jo aiempina vuosina vähennetty, koska tavaraa on muutenkin liikaa.

20.12.2022 18:00 | Päivitetty 21.12.2022 15:38

K-Citymarket Valkeakosken kauppias Erkki Kuivajärvi kertoo alkuviikosta, että tämän vuoden joulukauppaa on vielä vaikea ennustaa, sillä joulun ruokaostokset tehdään tyypillisesti vasta muutamaa päivää ennen joulua.

”Vaikka kinkkuja myytiin viime viikonloppuna ihan hyvin ja joulumakeisia on myyty jo kuukausi sitten, niin kyllä paras viikko on vasta edessä. Jos verrataan viime torstain jouluruuan myyntiä tämän viikon torstaihin niin se tulee varmasti olemaan kaksinkertainen”, Kuivajärvi sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos