Valkeakoskelle on perustettu uusi rahasto: Tavoitteena tukea lasten ja nuorten jalkapallo­harrastusta

”Ideana on olla yksi pieni, ja joskus ehkä jopa ratkaiseva, apu niille harrastajille, joille [jalkapalloilu] voisi muuten olla mahdotonta kustannusten vuoksi”, FC Haka ry:n Olli Nummelin kertoo.

Rahasto kantaa Hakan seuralegendan Juhani ”Jussi” Peltosen nimeä. Kaksinkertainen Suomen-mestari on muun muassa valittu neljä kertaa maan parhaaksi jalkapalloilijaksi.

18.12.2022 18:00

FC Haka on perustanut Jussi Peltonen -rahaston yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Rahaston tarkoituksena on tukea vaikeassa taloudellisessa tilanteessa olevien perheiden lasten jalkapalloharrastusta, Haka tiedottaa.

"Mikään ei ole sen tärkeämpää kuin mahdollisimman monen lapsen ja nuoren oikeus ja mahdollisuus olla mukana liikuntaharrastuksessa halunsa, tavoitteidensa ja kykyjensä mukaisesti. Jussi Peltonen -rahaston ideana on olla yksi pieni, ja joskus ehkä jopa ratkaiseva, apu niille harrastajille, joille [jalkapalloilu] voisi muuten olla mahdotonta kustannusten vuoksi”, FC Haka ry:n puheenjohtaja Olli Nummelin kertoo tiedotteessa.

Jussi Peltonen -rahaston toiminnasta vastaa FC Haka ry. Rahaston varojen käytön sääntöjenmukaisuutta valvoo ja tukistipendeistä päättää itsenäinen johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat Valkeakosken kaupungin edustaja, kaksi FC Haka Juniorit ry:n edustajaa ja FC Haka ry:n Nummelin.

Rahaston keräämät tai rahastoon lahjoitetut varat käytetään lyhentämättömänä nuorten pelaajien harrastamisen tukemiseen.

Lue lisää: Maine ei ole koskaan noussut neljä kertaa Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi valitun Jussi Peltosen päähän – ”En minä ole tätä ansainnut”, sanoo hän nimikkotiestään

Lue lisää: Juhani Peltonen 80 vuotta – ”Olet raudanluja pelimies edelleen”

Lue lisää: Mustavalkoinen aate – eli Hakan jalkapallon 70 vuotta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos