Talvisia pakkaspäiviä on nyt kaksi edessä, sitten tilanne muuttuu – Mahdolliseen mustaan jouluun meteorologi ei ota kantaa: ”En vielä uskalla sanoa mitään”

Uhkaako musta joulu? Sää lauhtuu sunnuntain vastaisena yönä ja ensi viikolla voi olla jopa viisi astetta lämmintä.

16.12.2022 10:00

Talvinen pakkassää ei jatku jouluun asti. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuukka Keränen sanoo, että lämpenevä sää ja vesisade vievät ainakin osan lumesta mennessään.

Vielä perjantain ja lauantain pakkasta riittää, mutta lauantain ja sunnuntain vastaisena yönä säätilassa tapahtuu selkeä muutos, kun lounaasta saapuu lämpimämpää ilmaa.

Keränen sanoo, että sunnuntain aikana lämpötila nousee plussan puolelle maan etelä- ja keskiosissa. Pirkanmaalla lämpötila voi nousta jo sunnuntaina pari astetta plussan puolelle. Myös aluksi räntänä tuleva sade muuttuu päivän mittaan vesisateeksi.

Lämpötila on plussalla myös alkuviikolla ja lämpötila voi nousta jopa lähelle viittä lämpöastetta. Keränen sanoo että lämmin sää ja alkuviikon vesisateet vievät osan lumesta mennessään.

Lämpimän alkuviikon jälkeen sää alkaa jälleen pakastua aatonaattona. Mutta pelastaako loppuviikon pakkaset Pirkanmaan mustalta joululta vai viekö alkuviikon sateet lumen mennessään?

Keränen sanoo, ettei ota tähän vielä kantaa.

”Jouluaatosta en vielä uskalla sanoa mitään, sillä sinne on vielä yli viikko aikaa ja tarkka ennustaminen on erittäin vaikeaa”, Keränen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos