Pirkanmaalla on voimassa liikennesää- ja pakkasvaroitus – Lunta satoi paljon yön aikana ja lisää on luvassa

Tuuli ja kinostuminen voi nyt vääristää lumikertymiä havaintoasemilla. Otitko kuvan yöllisestä myräkästä tai tiistain lumisesta Valkeakoskesta? Lähetä se Valkeakosken Sanomiin.

Reetta Ylevä lykkäsi tiistaina aamupäivällä lunta Juhannusvuoressa. "Onneksi tämä on kevyttä, mutta loppuisi tuo lumisade jo", hän sanoo. Lumikolat olivat toisillakin ahkerassa käytössä samalla kadulla.

13.12.2022 10:00

Lumisade ja tuisku ovat aiheuttaneet tiistai-aamuna muutamia liikenneonnettomuuksia Pirkanmaalla. Maakunnassa on voimassa liikennesäävaroitus lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi sekä pakkasvaroitus.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Seppälä kertoo ennen puolta kahdeksaa tiistaiaamuna, että hälytyksiä oli ollut puolenyön jälkeen vain 6 kappaletta.

”Varauduimme isompaan määrään tehtäviä. Oli varauduttu hälyttämään lisää porukkaa, mutta siihen ei ole ollut tarvetta.”

Tiistaina aamupäivällä katuja aurattiin Valkeakosken Juhannusvuoressa.

Huonon ajokelin aiheuttamia ulosajoja oli näistä kolme ja yksi oli puun kaatumisen aiheuttama vahingontorjunta. Onnettomuudet eivät ole aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Ulosajoista kaksi tapahtui Ylöjärvellä ja yksi Sastamalassa. Kaatunut puu katkaisi Hannanhaantien Ylöjärvellä raivaustöiden ajaksi. Muuten onnettomuudet eivät ole aiheuttaneet ongelmia liikenteelle.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen liikenneoperaattori Sami Räihä kertoo tiistaina aamulla, että päätiet on saatu aurattua, mutta pienemmillä teillä lunta saattaa olla edelleen reilusti. Räihä sanoo, että huono ajokeli jatkuu koko tiistain ajan.

Kello 8.02 pelastuslaitos sai uuden tehtävän liikenneonnettomuudesta Tampereella Ysitiellä Hervannan liittymän ja Santaharjuntien liittymän välissä. Onnettomuuden vuoksi paikalla oli suljettu ajokaista Tampereen suuntaan. Tieliikennekeskus tiedotti kello 8.41, että tilanne oli ohi.

Lempäälän Kuljussa tie oli aurattu puhtaaksi tiistaiaamuna.

Juupajoella 41 senttiä lunta

Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Pinja Rauhamäki kertoo, että lumikertymät havaintoasemilla näyttävät nyt erilaisia lukemia, koska lunta on kinostanut tuulen takia. Tampereen Härmälässä on kertynyt lisää lunta 12 tunnin aikana havaintoasemalla vain neljä senttiä, Juupajoen Hyytiälässä lumen lisäys on 12 senttiä. Lunta oli aamulla Hyytiälässä peräti 41 senttiä ja Härmälässä 23 senttiä.

”Se ei vaikuta luotettavalta, puhuisin noin 30 sentistä. Sen ympäristöalueilla on lunta noin 30 senttiä.”

Lumisade jatkuu vielä Tampereen seudulla vielä tiistain ajan. Lunta voi Rauhamäen mukaan kertyä vielä alle 5 senttiä lisää. Tuuli tyyntyy päivän aikana.

Lähipäivät näyttävät Tampereen seudulle samanlaista, noin 10 asteen pakkasta kuin tiistainakin.

Lähetä sääkuva

Otitko kuvan yöllisestä myräkästä tai tiistain lumisesta Valkeakoskesta? Lähetä se Valkeakosken Sanomiin osoitteeseen toimitus.valkeakoskensanomat@sanoma.fi tai osoitteessa valkeakoskensanomat.fi/uutisvinkki. Liitä mukaan yhteystietosi ja tiedot siitä, missä ja milloin kuva on otettu. Julkaisemme lukijoiden kuvia verkossa ja printissä.

Juhannusvuoressa pyrytti vielä tiistaina aamupäivällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos