Äänestys ratkaisi: Nuoret pääsevät sittenkin Valkeakosken kaupungin­hallitukseen – ”Heillä on liekki sisällään vaikuttaa”, Nuutti Kurikka hehkuttaa

Valkeakosken valtuusto keskusteli nuorten edustuksesta pitkään ja avasi sitten heille pääsyn kaupunginhallituksen kokoukseen 26 valtuutetun äänin.

Nuorisovaltuutettu Nuutti Kurikka ja nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jenna-Julia Rantala saavat päättää oman toimikautensa tyytyväisinä, sillä nuorisovaltuuston tavoite saada nuorten edustus myös Valkeakosken kaupunginhallituksen kokouksiin meni selvällä enemmistöllä läpi maanantaina.

13.12.2022 6:00

Nuorisovaltuuston valitsemat kaksi nuorta saavat kaupunginhallituksessa läsnäolo- ja puheoikeuden. Valtuuston kokouksessa lopulta 15 valtuutettua jäi sille kannalle, että nuorisovaltuuston ei pitäisi Valkeakoskella valita edustustaan kaupunginhallitukseen. Tätä mieltä eli ’ei’ nuorten edustukselle kaupunginhallituksen kokouksissa oli aiemmin myös kaupunginhallituksen enemmistö. Valtuustossa kaksi päättäjistä äänesti tyhjää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos