Valkeakoskelainen Ari Sirén nousee kulttuuri­perintöä vaalivan järjestön hallitukseen: ”Sukuni on asunut täällä vuosisatoja”

Valkeakoskella metsäjätti UPM:n asiakirjahallinnon päällikkönä työskentelevä Ari Sirén on ollut mukana kotiseututyössä koko ikänsä: ”Oma lähestymiskulmani on historia, mutta aivan yhtä tärkeänä pidän ympäristöä ja siitä huolehtimista.”

”Tietoisuuden lisääminen oman kotiseudun historiasta ja ympäristöstä lisää sen arvostusta”, Kotiseutuliiton hallitukseen valittu Ari Sirén kertoo. Valkeakosken Sanomat kuvasi Sirénin Sääksmäen kotiseutumuseossa vuonna 2020.

Sääksmäkeläinen Ari Sirén, 56, on valittu Kotiseutuliiton hallitukseen. Hän on toiminut liiton valtuustossa Pirkanmaan edustajana vuodesta 2019 lähtien.

Sääksmäellä asuva Sirén kertoo olleensa kotiseututyössä mukana koko ikänsä.

”Olen kotoisin Valkeakoskelta, johon vanha Sääksmäki kuuluu, ja sukuni on asunut täällä vuosisatoja. Olen lapsesta saakka kuullut tarinoita tästä seudusta, oppinut tuntemaan suvut ja ihmiset, sukuverkoston, jonka osia olemme. Näin paikallishistoria kuin maantiedekin on tullut tutuksi varhain”, Sirén kertoo liiton tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos