Milloin Pirkanmaalla pääsee rinteisiin? Tämä on tilanne nyt: ”Kaikkemme tehdään”

Laskettelukeskuksissa lumetetaan noin puolia rinteistä, kun marraskuu kääntyy kohti loppua.

23.11. 8:00

Laskettelurinteiden lumetus on aloitettu Pirkanmaan laskettelukeskuksissa viime viikon vaihteessa, mutta lauha sää hidastaa työtä.

Sastamalan Ellivuoren ja Pälkäneen Sappeen rinteitä alettiin lumettaa viime perjantaina, Jämsän Himoksen rinteitä lauantaina ja Tampereen Mustanvuoren rinteitä maanantaina päivällä. Yhdestäkään laskettelukeskuksesta ei vielä tiistaina 22. marraskuuta luvata varmaa päivämäärää, milloin rinteisiin pääsee laskemaan..

Lämpötila on pysytellyt nollan molemmin puolin viime viikon lopusta alkaen. Himoksen liiketoimintajohtajan Jouni Ojalan mukaan pienelläkin lämpötilan muutoksella on suuri vaikutus lumentuotannon tehokkuuteen.

Sappeen rinneliiketoiminnanjohtaja Kosti Puurunen puolestaan kertoo, että maltillisen pakkasen takia kaikkia lumitykkejä ei ole saatu käyttöön. Perinteisemmät matalapainetykit on saatu käyttöön, mutta hybriditykistöä ei.

”Hybriditykit tarvitsevat pari pakkasastetta enemmän kuin perinteiset matalapainetykit”, Puurunen kertoo.

Ei vielä täyttä tehoa

Sappeessa tykitetään parhaillaan lunta neljälle laskettelukeskuksen 13 rinteestä. Himoksessa sen sijaan lumetetaan koko länsirinteiden aluetta, johon kuuluu kymmenkunta rinnettä. Himoksen Ojala kertoo, että rinteitä on avattava monta, koska keskuksen auetessa rinteisiin tulee ryntäys.

”Meillä pamahtaa niin paljon porukkaa, että hissijonot yltävät puoleen väliin rinnettä, jos avaamme vain yksi tai kaksi hissiä”, hän sanoo.

Myös Mustanvuoren rinnepäällikkö Mikko Ojala ja Ellivuoren toiminnanjohtaja Esa Ropponen kertovat tykkien lumettavan parhaillaan noin puolta kaikista rinteistä.

Mustastavuoresta kerrotaan, että rinteet aukeavat yleensä ennen joulua. Muista keskuksista toivotaan, että rinteet saataisiin avattua jo itsenäisyyspäivän tienoilla, mutta kaikki riippuu kuitenkin säästä.

”Kaikkemme tehdään, että rinteet valmistuisivat pian. Kaikki on kuitenkin keliriippuvaista, eivätkä vuodet ole veljiä keskenään”, Mustanvuoren Ojala kommentoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos