Reserviläisliiton uusi puheenjohtaja on valkeakoskelainen Kari Salminen

Kari Salminen on toiminut tänä vuonna liiton toisena varapuheenjohtajana.

55-vuotias pitkän linjan yrittäjä Kari Salminen on Reserviläisliiton uusi puheenjohtaja.

19.11. 16:30

Reserviläisliiton liittokokous Jyväskylän Paviljongissa lauantaina 19. marraskuuta valitsi liiton uudeksi puheenjohtajaksi valkeakoskelaisen Kari Salmisen. Puheenjohtajakausi on kaksivuotinen käsittäen vuodet 2023─2024. Uusi puheenjohtaja aloittaa tehtävässään 1.1.2023.

Salminen on 55-vuotias pitkän linjan yrittäjä. Hän on toiminut tänä vuonna Reserviläisliiton toisena varapuheenjohtajana. Salminen on toiminut Reserviläisliiton liittohallituksessa kymmenen vuotta, liiton valiokunnassa kuusi vuotta ja puheenjohtajistossa kolme vuotta. Sotilasarvoltaan hän on reservin vääpeli.

Reserviläisliiton edellisenä puheenjohtajana toimi liperiläinen Ilpo Pohjola. Hän johti liittoa kolme puheenjohtajakautta käsittäen vuodet 2017─2022. Hän päättää puheenjohtajuuden tilanteessa, jossa uusia jäseniä on tullut tämän vuoden aikana (tammi-marraskuu) historialliset 10 000. Kokonaisjäsenmäärä on nyt noin 47 000.

Reserviläisliiton jäsenkehitys on ollut hyvin poikkeuksellista suomalaisessa järjestökentässä, jossa pikemminkin kamppaillaan jäsenkadon kanssa. Liiton voimakas jäsenkasvu alkoi heti Ukrainan sodan alettua. Jäsenkasvu on ollut jo pitkään nousujohteista.

Reserviläisliitto on perustettu 17.4.1955 paikallisten reservinaliupseeriyhdistysten keskusjärjestöksi. Liitto muutti sääntöjään vuonna 1995, jolloin se muuttui käytännössä avoimeksi maanpuolustusjärjestöksi.

Mikä

Reserviläisliitto

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, jolla on reilut 47 000 jäsentä. Heistä noin 90 prosenttia on suorittanut varusmiespalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen.

Liiton paikallisyhdistyksissä reserviläiset voivat ylläpitää ampumataitojaan, fyysistä kuntoaan ja maastotaitojaan.

Reserviläisillä on mahdollisuus ylläpitää sodan ajan sijoitustensa edellyttämiä tietojaan ja taitojaan myös Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla, jonka kouluttajista ja muista vapaaehtoistoimijoista merkittävä osa tulee Reserviläisliitosta.

Lue lisää: Valkeakoskelainen Kari Salminen kisaa Reserviläisliiton puheenjohtajan paikasta: ”Liitto on kovassa vedossa”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos