Valkeakosken uudelle vapaa-aikakeskukselle etsitään nyt nimeä – Kuka tahansa voi osallistua ehdotuksellaan

Ehdotusaikaa on marraskuun loppuun saakka.

Valkeakosken uusi vapaa-aikakeskus kuvattuna 14. syyskuuta tänä syksynä. Nyt kuka tahansa voi ehdottaa monikäyttöiselle rakennukselle nimeä.

16.11. 12:53

Valkeakosken kaupunki etsii nyt osuvaa nimeä vasta käyttöön otetulle uudelle vapaa-aikakeskukselle. Kaupungin koulutus- ja hyvinvointilautakunta päätti tiistaina nimikilpailusta, joka on kaikille avoin.

Vapaa-aikakeskukselle etsitään nimeä, joka ”vastaisi ajan haasteeseen”. Nimen tulee olla helposti muistettava, suuhun sopiva ja taivutettava. Nimen pitää olla helposti perusteltavissa yleisölle ja lisäksi on hyvä, jos se toimii myös eri kielillä.

Uusi vapaa-aikakeskus sijaitsee Kauppilankatu 2:ssa. Siellä toimivat Musiikki- ja tanssiopisto, Valkeakoski-opisto ja Kuvataide- ja käsityökoulu Emil.

Nimikilpailuun voi osallistua joko kaupungin verkkosivujen kautta tai paperilomakkeella. Paperilomakkeita varten on vapaa-aikakeskuksessa laatikko. Jos jättää yhteystietonsa, pääsee mukaan palkintojen arvontaan. Palkinnot ovat lahjakortti voittajan itse haluamalle opiston kurssille tai kaksi puolen tunnin soittotuntia.

Ihan kuntalaisten käsiin ei lopullinen nimivalinta jää. Siitä, minkä nimen vapaa-aikakeskus saa, päättää nimikilpailua varten asetettu työryhmä. Sitä vetää koulutus- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Marja Heikkinen. Mukana ovat talon toimijoiden rehtorit ja kaksi muuta kulttuuripuolen työntekijää kaupungilta sekä nuorisovaltuuston puheenjohtaja Jenna-Julia Rantala.

Valkeakoskella pidettiin nimikilpailu myös etsittäessä nimeä Valkeakosken kaupunginkirjastolle, joka oli muuttanut Kauppilankadun peruskorjaus- ja rakennustyömaata ennakoiden Torikeskukseen. Kirjasto nimettiin sitten Valoksi, mitä esitti kahdeksan kuntalaista. Tuolloin, vuonna 2019, ehdotuksia saatiin 181.

Lue lisää: Uuden Vapaa-aikakeskuksen kiertokävelyt olivat Valkeakoski-päivän hitti: Sadat ihmiset halusivat kurkistaa uusiin tiloihin

Lue lisää: Vapaa-aikakeskus on loppusilausta vaille valmis – Tältä siellä nyt näyttää

Lue lisää: Valkeakosken uusi kaupunginkirjasto sai positiivisen nimen, jota kuntalaiset ehdottivat eniten

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos