Akaan autiotalo­paloa epäillään sytytetyksi tahallaan – Poliisi selvittää, onko tapaus osa Pirkanmaan tuhopolttojen sarjaa

Purkukuntoinen autiotalo tuhoutui kokonaan tulipalossa Akaassa. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja selvittää, liittykö tapaus Pirkanmaan autiotalopalojen sarjaan.

7.11.2022 11:15

Akaassa viikonloppuna tapahtunutta autiotalopaloa epäillään sytytetyksi tahallaan. Sisä-Suomen poliisi tutkii asiaa vahingontekona.

Täysperävaununtien ja Haudanniementien risteyksessä sijaitseva, autiona ollut purkukuntoinen hirsirakennus tuhoutui lauantai-iltaisessa palossa kokonaan. Pelastuslaitoksen yksiköiden saapuessa paikalle rakennus oli jo ilmiliekeissä.

Lue lisää: Akaan kaupungin omistama hirsinen autiotalo paloi

”Luonnolliset syttymissyyt on pystytty sulkemaan pois”, kertoo rikoskomisario Lassi Suoranta Sisä-Suomen poliisista maanantaina-aamuna. Suorannan mukaan rakennuksessa ei tapahtumahetkellä ole ollut sähköjä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan ilmoituksen palosta teki sivullinen. Palanut talo ei ole lähellä asutusta vaan sen ympärillä on metsikköä. Palon sammutustyöt kestivät tunteja. Talon omistaa Akaan kaupunki.

Liittyykö palojen sarjaan?

Pirkanmaata on syksyn aikana piinannut autiotalopalojen sarja. Sarjaan kuulu kaikkiaan 14 eri tapausta Tampereelta ja sen lähiympäristöstä. Poliisi epäilee kaikkia sarjan paloja tahallaan sytytetyiksi.

Liittyykö Akaan lauantain autiotalopalo tähän sarjaan?

”Selvitämme nyt, onko tässä mahdollisia yhteenliittymiä”, sanoo autiotalopalosarjan tutkinnanjohtajana toimiva Suoranta. ”Tässä on kysymyksessä purkukuntoinen, hirsirunkoinen rakennus, jossa on pyörinyt paljon nuorisoa. Poliisi selvittää, mikä tilanne on.”

Suoranta toteaa tuoreimman palon tutkinnan olevan alkuvaiheessa, eikä ota kantaa esimerkiksi siihen, onko poliisilla tiedossa mahdollista epäiltyä.

Ennen lauantaita autiotalopalojen sarjaan ei ollut tullut uusia tapauksia reiluun kuukauteen. Palot loppuivat pian sen jälkeen, kun poliisi syyskuun puolivälissä kertoi meneillään olevasta tutkinnasta.

MITÄ?

Tutkittavat autiotalopalot

8.8. Tampere, Keskisenkatu

9.8. Akaa Viiala, Turuntie

10.8. Lempäälä, Kahilasaari

14.8. Lempäälä, Ruskontie

20.8. Kangasala, Saarenmaantie

24.8. Punkalaidun, Koosanmaantie

24.8. Tampere, Matinlahdentie

26.8. Urjala, Hanhisuontie

10.9. Tampere, Kokinmäenkatu

11.9. Tampere, Hippoksenkatu

12.9. Kangasala, Saarenmaantie

12.9. Kangasala, Auertie

16.9. Sastamala, Pehulantie

18.9. Kangasala, Houkanvuorentie

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos