Tässä ovat yli 100 000 euroa tienanneet – Katso Valkeakosken Sanomien verokoneesta, onko listalla tuttuja nimiä

Verokoneesta löydät vuonna 2021 yli 100 000 euroa tienanneiden julkiset tulo- ja verotiedot.

| Päivitetty

Tuloverotuksen julkiset tiedot vuodelta 2021 on julkaistu. Valkeakosken Sanomien verokone aukeaa tässä jutussa.

Verokoneesta löytyvät henkilöt, jotka tienasivat viime vuonna yli 100 000 euroa eivätkä ole kieltäneet tietojensa luovuttamista medialle. Verokoneesta näet suurituloiset myös maakunnittain.

Tiedot tarkentuvat keskiviikon aikana, kun Sanoman mediat yhdessä päivittävät puuttuvia tietoja verokoneeseen.

Yhteensä 1 678 ihmisen pyyntö vastustaa verotietojen luovutusta tiedotusvälineille hyväksyttiin. Näistä yhteensä 121 oli pirkanmaalaisia.

Verokoneessa kerrotaan henkilön verotettavat ansio- ja pääomatulot sekä maksetut verot. Ansiotulot ovat yleensä tavallista palkkaa tai esimerkiksi eläkettä. Pääomatuloa saa esimerkiksi yrityksen tai arvopapereiden myynnistä, osingoista tai vuokratuloista.

Mitä?

Verotietojen julkaisun vastustaminen

Medialle luovutettavilta verotietojen listoilta puuttuu tuloverotuksen julkiset tiedot niistä henkilöistä, jotka ovat vastustaneet tietojensa luovutusta ja joiden pyynnön Verohallinto on hyväksynyt.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus mahdollistaa tietojen luovutuksen vastustamisen.

Valkeakosken Sanomat julkaisee piilotettuja verotietoja, koska verottajan kanta on vastoin lainsäätäjän tahtoa ja kaventaa kansalaisten tiedonsaantioikeutta.

Verotiedot antavat tietoa siitä, miten erilaisissa ammateissa ansaitaan, kuinka erilaisista työtehtävistä ja suorituksista palkitaan, miten suurituloiset ovat vaurastuneet, millaisia vaurastumisen mahdollisuuksia ylipäätään on olemassa ja millä tavalla verotaakka jakautuu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos