Valkeakosken ampumisen epäillyt on saatu kiinni: Poliisi aikoo esittää kahta henkilöä vangittavaksi taposta ja tapon yrityksestä

Kaksi autokuntaa oli sopinut tapaamisen Valkeakoskelle Niementielle rekkojen levähdysalueelle. Tilanne oli kuitenkin edennyt väkivaltaiseksi ja päättynyt lopulta ampuma-aseen käyttöön. Ammuskelussa yksi mies kuoli ja toinen loukkaantui.

Tekopaikka sijaitsee Valkeakosken Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä. Rekkalevike kuvattiin 1. marraskuuta.

2.11. 10:44 | Päivitetty 2.11. 17:25

Poliisi on saanut kiinni henkilöt, joita epäillään Valkeakoskella maanantaina tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta.

Ampumavälikohtaus päättyi yhden pirkanmaalaisen, 1990-luvulla syntyneen miehen kuolemaan ja toisen haavoittumiseen Valkeakoskella Niementiellä rekkojen levähdysalueella maanantai-iltana.

Aiemmin keskiviikkona poliisi kertoi, että tapausta tutkitaan murhana. Kuitenkin esitutkinnan edetessä tutkintanimike on muuttunut. Tällä hetkellä tapahtumia tutkitaan epäiltynä tappona ja tapon yrityksenä.

Rikoskomisario Sakari Tuominen kertoo, että poliisi aikoo esittää torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahta henkilöä vangittavaksi epäiltyinä teoista.

Näin tapahtumat etenivät

Poliisi sai ilmoituksen ampumavälikohtauksesta maanantai-iltana. Sivullisen ilmoituksen perusteella paikalta löydettiin yksi loukkaantunut mies ja yksi vainaja. Loukkaantunut mies toimitettiin sairaalahoitoon.

Tapahtumiin liittyy kaksi autokuntaa, joissa toisessa oli viisi ja toisessa kaksi henkilöä. Toisessa autossa olleet kaksi henkilöä ovat tapauksessa epäiltyinä. Autokunnat olivat sopineet tapaamisesta tapahtumapaikalle. Tapaamisen alettua tilanne oli edennyt nopeasti väkivaltaiseksi ja lopputuloksena kahden henkilön autokunnasta oli käytetty ampuma-asetta. Ammuskelu johti toisessa autokunnassa olleen miehen kuolemaan ja toisen loukkaantumiseen.

Poliisin paikalle puoli kahdeksan jälkeen hälytti parkkipaikalle tapahtuman jälkeen sattumalta saapunut sivullinen.

Tapahtumien tarkka kulku on Tuomisen mukaan edelleen epäselvä, ja tutkinta jatkuu. Tekovälineet ovat poliisin hallussa. Tuominen ei voi kommentoida sitä, onko tekotapa ollut erityisen julma. ”Ampumavamma on, kun luoti menee sisään. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä.”

Ristiin meneviä oletuksia

Poliisi pääsi kuulustelemaan tiistaina ampumisessa loukkaantunutta henkilöä sairaalassa. Hän oli yhteistyökykyinen, Tuominen sanoo, mutta toteaa, että tutkinnassa on tällä hetkellä ”erilaisia ristiin meneviä oletuksia.” Tuominen ei voi kommentoida sitä, epäilläänkö loukkaantunutta henkilöä jostain.

Poliisilla ei ole tiedossa, että tapahtuneella olisi silminnäkijöitä. Poliisi on saanut joitain vihjeitä rikoksesta. Rekkalevike sijaitsee Niementiellä, josta erkanee vanha kolmostie kohti Helsinkiä.

Menehtynyt tai loukkaantunut eivät ole Valkeakoskelta, mutta asuvat Pirkanmaalla. He ovat poliisille ennalta tuttuja henkilöitä.

Mikä voisi olla motiivi? ”Erittäin hyvä kysymys, jota nyt selvitetään”, Tuominen sanoo.

Päivitys 2.11.2022 klo 17.02: Juttua päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos