Koskilainen Joni Kumlander ja kuusi muuta aluevaltuutettua pitivät kuukausien ajan päiväkirjaa – Niissä nousee esiin vakavia huolia rahasta ja ajasta: ”Tilanne on suorastaan kaoottinen”

Aluevaltuutetut arvioivat tiukasti muun muassa päätöksentekoa, taloutta ja palveluiden säilymistä reuna-alueilla. Aluehallituksen puheenjohtajan viikkotuntimäärä nousee usein yli 40 tunnin, ja moni aluevaltuutetuista työskentelee aluevaltuuston asioiden parissa noin päivän verran viikossa.

Aluevaltuutetut Kari-Matti Hiltunen (kok. ylhäällä vasemmalla), Joni Kumlander (sd.), Erja Pelkonen (ps.), Marjo Mäkinen-Aakula (kesk.), Sirpa Repo (vihr.) Leena Saarela (vas.) ja Kauko Turunen (kd.) avaavat päiväkirjoissaan ajatuksiaan päätöksenteosta ja hyvinvointialueen alkumetreistä.

23.10. 7:50

Ensi vuonna aloittavan hyvinvointialueen pitää sovittaa yhteen kuntien erilaiset käytännöt ja toimintatavat. Vaalikeskusteluissa iso huoli oli, että aluevaltuustossa iso vie ja pienet kunnat vikisevät ja että reuna-alueet jäävät paitsioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos