Entistä nopeamman pääradan alle jäisi Valkeakoskella 6 rakennusta ja pala kulttuurimaisemaa – Suunnitelma näyttää yksityiskohtaisesti, mistä rataa Pirkanmaalla oikaistaisiin

Suomi-rata oy:n suurnopeusradan linjausten rinnalla julkaistiin selvitys siitä, miten nykyisestä pääradasta tehtäisiin nykyistä nopeampi Tampereen ja Helsingin välillä. Ratkaisu ei olisi Pirkanmaan näkökulmasta kivuton. Oikaisujen ja lisäraiteiden alle jäisi luontokohteita, muinaisjäännöksiä ja kymmeniä taloja – esimerkiksi Lempäälässä 27 rakennusta, Viialassa lintuvesiä ja Valkeakoskella kulttuurimaisemaa. Katso, osuisiko sinulle tuttu talo rataoikaisujen kohdalle.

Kuljun Asemakylässä Lempäälässä suunnitelma esittää rautatien kaarteen oikaisua. Se tarkoittaa, että alle jäisi useita taloja.

11.10. 11:16 | Päivitetty 11.10. 14:46

Nyt pohditaan, mikä olisi paras tapa saada nopea ratayhteys Tampereelta Helsinkiin. Suomi-rata oy:n mukaan suurnopeusrata uudella linjauksella olisi paras ratkaisu. Sitä verrattiin vaihtoehtoon, jossa nykyiseen päärataan tehdään lisäraiteita ja oikaisuja. Tässä jutussa kerromme, mitä pääratavaihtoehto tarkoittaisi Pirkanmaalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos