Omavoimalla tulossa erittäin suuri korotus sähkön hintaan: Omakotitalossa vaikutus voi olla lähes 430 euroa kuussa

Korotus koskee toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia. Yleissähkön energiamaksu hypähtää 1. lokakuuta 43,30 senttiin kilowattitunnilta. Alkukesään verrattuna hinta on nelinkertainen.

Oletko jo vähentänyt saunan lämmitystä sähkön kallistuttua? Lokakuusta lähtien löylyistä tulee entistä arvokkaampia.

6.9. 9:44

Omavoima nostaa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen energiamaksuja 1. lokakuuta alkaen. Perusmaksut pysyvät ennallaan. Valkeakosken Energia Oy yhdisti sähkönmyyntiliiketoimintansa Omavoimaan tämän vuoden alussa.

Omavoima pahoittelee korotuksia ja sanoo tiedotteessaan näin: ”Valitettavasti sähkön hinta on noussut käsittämättömän korkealle tasolle, erityisesti ensi talven osalta. ”

Yleissähkön energiamaksu 1. elokuuta alkaen on ollut 14,90 senttiä kilowattitunnilta. Lokakuussa tulee voimaan 43,30 sentin hinta. Hintamuutoksia perustellaan markkinahinnoilla.

Aiemmin kesällä vastaava yksikköhinta on ollut 10,95 senttiä kilowattitunnilta. Yleissähkö on mittaustapa, jossa sähkön energiamaksu on vuorokaudenajasta ja vuodenajasta riippumatta aina sama.

Vastaavasti kausisähkön talviarkipäivän hinta nousee 49,50 senttiin kilowattitunnilta (nyt 15,60 senttiä) ja muun ajan hinta 40,80 senttiin kilowattitunnilta (nyt 14,60 senttiä).

Lisäksi yhtiö kertoo korotuksesta yöpäiväsähköön. Päiväsähkö kallistuu 48,50 senttiin kilowattitunnilta ja yösähkö kello 22–07 37,50 senttiin kilowattitunnilta. Vastaavat hinnat ovat nyt 15,50 ja 14,20 senttiä.

Tiedotteessa yhtiö kertoo, että korotuksen keskimääräinen vaikutus verolliseen hintaan on kerrostaloasunnossa noin 49 euroa kuukaudessa, kun kulutuksena on 2 000 kilowattituntia. Omakotitalon 5 000 kilowattitunnin kulutuksella vastaava vaikutus on noin 123 euroa kuukaudessa ja sähkölämmitteisen omakotitalon 18 000 kilowattitunnin kulutuksella noin 428 euroa kuukaudessa.

Tiedotteen mukaan hinnannousu on erittäin suurista korotuksista huolimatta selvästi markkinahintojen nousua matalampi. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hintoja voidaan muuttaa kuukauden ilmoitusajalla. Asiakkaalla taas on oikeus irtisanoa sopimus kahden viikon irtisanomisajalla.

Yhtiö kertoo lisäksi, että asiakaspalvelu on ruuhkautunut. Yhtiö pyytääkin asiakkaita tarvittaessa olemaan ensisijaisesti yhteydessä sähköissä kanavissa tai jättämään soittopyynnön. Ilta-aikaan puhelinpalveluun voi päästä helpommin läpi kuin aamulla tai päivällä.

Omavoiman osakkaat ovat 1.1.2022 alkaen Valkeakosken Energia Oy, Rauman Energia Oy, Vakka-Suomen Voima Oy ja Leppäkosken Energia Oy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos