”Valkeakosken Energia olisi nyt liian pieni sähkönmyyjä”, vt. toimitusjohtaja Kai-Kristian Koskinen kommentoi tammikuun alusta tehtyä myynnin siirtoa Omavoimalle ja herättelee kuluttajaa varautumaan koviin laskuihin

Valkeakosken Energia Oy:n energiajohtaja, diplomi-insinööri Kai-Kristian Koskinen on vastikään nimitetty yhtiön vt. toimitusjohtajaksi. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessin ollessa vielä kesken Kai-Kristian Koskinen aloitti vt. toimitusjohtajana syyskuun alusta. Valkeakosken Sanomat esitti joukon kysymyksiä Koskisen vastattaviksi.

Energiajohtaja, vt. toimitusjohtaja Kai-Kristian Koskinen on työskennellyt Valkeakosken Energialla vuodesta 2020. Kiireisenä maanantaina hän vastasi paikallislehden kysymyksiin puhelinhaastattelussa.

6.9. 8:00

Suomen hallitus kertoi sunnuntain keinoista, joilla se turvaa energiayhtiöitä maksukyvyttömyydeltä ja kaatumisvaaralta. Voisiko Valkeakosken Energialla tulla tarve hyödyntää valtion laina- ja takauspakettia?

”Rahaa on suunnattu muun muassa sähkökaupan takauksiin. Meillä ei ole nyt sellaista murhetta, kun emme enää myy sähköenergiaa, vaan riski on nyt Omavoiman kannettavana. Heilläkään ei ole omaa sähköntuotantoa, vaan he ostava sähkön pörssistä. Toki Valkeakosken Energiallakin on edelleen omistuksia tuulivoimaloista, mutta tuotettu sähkö ei välttämättä mene Omavoimalle, vaan yleiseen sähköpörssiin myyntiin. Energian hinnan nousu toki aiheuttaa myös Valkeakosken Energialle haasteita.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos