Koskilainen nuori, haluatko vaikuttajaksi? Nuorisovaalien ehdokkaaksi voi ilmoittautua maanantaista lähtien – Katso tästä, miten se onnistuu ja kuka ehdokkaaksi voi ryhtyä

Nuorisovaaleissa Valkeakoskelle valitaan uusi nuorisovaltuusto.

Valkeakosken Sanomat kuvasi osan nuorisovaltuustosta kesällä 2021. Eturivissä vasemmalta Elsa Nisula, Jasmin Rautanen, Jenna-Julia Rantala, Nuutti Kurikka, Jussi Helander, Mandi Kaura. Ylhäällä vasemmalla Victoria Remmelg, Pinja Tuominen, Mimmy Keinänen, Vilja Vänskä, Laura Vugts.

5.9. 10:06

Tänä syksynä Valkeakoskelle valitaan uusi nuorisovaltuusto (nuva), jonka kaksivuotinen toimikausi alkaa 1. tammikuuta 2023. Nuorisovaltuusto on Valkeakoskella toimiva nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etuja ajaen.

Valtuusto valitaan nuorisovaaleissa, joihin voi ilmoittautua ehdokkaaksi maanantaista 5. syyskuuta alkaen maanantaihin 3. lokakuuta asti. Ilmoittautuminen ehdokkaaksi tapahtuu lomakkeella, joita on jaossa oppilaitoksissa ja nuorisotiloissa. Lomake löytyy myös nuortenkoski.fi-nettisivuilta.

Edellisellä kerralla, kun nuorisovaltuustoa vuonna 2020 valittiin, ilmoittautuneita oli niin vähän, että varsinaisia vaaleja ei tarvinnut järjestää.

Nuorisovaalit 2022

Kuka voi asettua ehdolle ja äänestää?

Nuorisovaaleissa Valkeakoskelle valitaan nuorisovaltuusto (nuva). Voit asettua ehdokkaaksi ja äänestää nuorisovaaleissa mikäli täytät seuraavat ehdot:

  • Asut Valkeakoskella.

  • Olet vaalivuoden syyskuussa peruskoulun seitsemännellä luokalla tai sitä vanhempi, et kuitenkaan vielä 18 vuotta täyttänyt.

  • Kotikuntasi on Valkeakoski väestötietojärjestelmässä olevien tietojen mukaan.

Lähde: Nuorisovaalien keskusvaalilautakunta.

Nuvan tarkoituksena on lisätä nuorten kiinnostusta ja mahdollisuuksia yhteiskunnallisten asioiden hoitoon. Sen kokouksissa keskustellaan ja tehdään ehdotuksia nuorten elämään vaikuttavista asioista.

Nuvan jäsenet edustavat nuoria kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa. Vuosittain nuva järjestää esimerkiksi Oktafori-tapahtuman, Skullture-paneelin sekä edustaa OnniRokki-festivaalissa.

Valkeakosken kaupungin nuorisotoimi tukee nuvan työskentelyä.

MIKÄ

Nuorisovaltuusto

Nuorisovaltuusto (nuva) on Valkeakoskella toimiva nuorten vaikuttajaryhmä, joka toimii paikallisten nuorten etuja ajaen.

Nuorisovaltuustoon valitaan 8–18 nuorta kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Sen valtuutetut ovat 13– 17-vuotiaita.

Jäsenet edustavat nuoria kaupunginvaltuustossa ja -lautakunnissa. Nuorisovaltuusto voi tehdä aloitteita.

Nuorisovaltuustolla on vuosittain oma toimintamääräraha nuorisotoimen talousarviossa.

Vuosittain nuva järjestää esimerkiksi Oktafori-tapahtuman, Skullture-paneelin sekä edustaa OnniRokki-festivaalissa.

Jokaiselle Valkeakosken koululle valitaan oma ”nimikkonuvalainen”, joka toimii linkkinä koulun ja valtuuston välillä.

Maakunnan tasolla nuvalaiset edustavat Valkeakoskea Pirkanmaan nuorisofoorumissa.

Lue lisää: Jenna-Julia Rantalalla on valmiina hengästyttävä urakka: Samaan aikaan tuore ylioppilas, vastavalmistunut kosmetologi, yrittäjä ja Valkeakosken nuorisovaltuuston puheenjohtaja

Lue lisää: Valkeakosken nuorisovaltuusto sai massiivisen summan ilmastotoimia varten – Nyt edustajat kertovat, miten rahat käytetään

Lue lisää: Tässä ovat Valkeakosken uudet nuoret vaikuttajat – Katso, missä kaikessa he ovat mukana

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos