Pirkanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola sanoo, että hoitajamitoituksia pitäisi miettiä uudelleen – Näin hyvinvointialueen valmistelu nyt etenee

Hyvinvointialueet joutuvat laatimaan vuoden 2023 budjetteja sumussa. Sote-henkilöstön palkkaratkaisu on vielä auki, samoin palkkojen yhtenäistämisen pelisäännöt. Hoitajamitoituksen kiristyminen uhkaa ensi keväänä tuoda lisää kustannuksia. Myös inflaatio laukkaa ja energian hintaa on mahdoton ennustaa. Riittävätkö hyvinvointialueille varatut rahat?

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola aloitti työnsä elokuun alussa. Erholan vastuullisena tehtävänä on luotsata maan suurinta hyvinvointialuetta, joka vastaa yli puolen miljoonan pirkanmaalaisen terveydestä ja hyvinvoinnista.

15.8. 18:30

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Erhola on käärinyt hihansa ja ryhtynyt töihin elokuun alussa. Hyvinvointialueen valmistelua syksyyn asti vetänyt Jukka Alasentie toimii edelleen johtoryhmän tukena asiantuntijana. Johtokaksikko kertoo haastattelussa, miten hyvinvointialueen valmistelu etenee. Kysyimme myös heidän näkemyksiään ajankohtaisiin kysymyksiin, kuten sote-alan henkilöstöpulaan, hoitajamitoituksiin ja päivystysten ruuhkiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos