Pirkanmaalla on ison remontin tarpeessa olevia taloyhtiöitä, jotka eivät välttämättä saa lainaa – Nyt tekeillä on uudistus, joka voi tuoda helpotuksen, tästä on kyse

Melkein joka kymmenes taloyhtiöistä on jäänyt kokonaan ilman remonttilainatarjousta, kertoo tuore kysely. Paljon riippuu siitä, miten taloyhtiötä on hoidettu. Jopa saman kadun varressa olevissa naapuritaloyhtiöt voivat lainaa hakiessaan olla täysin erilaisissa tilanteissa.

Asiantuntijan mukaan taloyhtiöiden lainamarkkinoilla paremmassa asemassa ovat sellaiset yhtiöt, joiden asunnoissa omistajat asuvat itse kuin sijoittajavetoiset taloyhtiöt. Lainapäätökset pankit tekevät aina kokonaisharkinnan pohjalta. Kuvituskuva.

3.8. 13:00

Taloyhtiöiden lainamarkkinoilla ei ole näkyvissä paluuta menneeseen. Vielä joitain vuosia sitten, kun taloyhtiöllä oli edessään esimerkiksi putki- tai julkisivuremontti, lainan hakeminen ja saaminen oli kuin muodollisuus.

Nyt tilanne on toinen, sanovat toiminnanjohtaja Jorma Koutonen Kiinteistöliitto Pirkanmaasta ja puheenjohtaja Riku Pönkänen Pirkanmaan Isännöitsijät ry:stä. Osa lainaa tarvitsevista taloyhtiöistä ei ole saanut sitä ollenkaan tai sitä on saatu haluttua vähemmän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos