Valkeakosken yöpäivystys sulkeutuu juhannuksen jälkeen viikoiksi – Toimi näin, jos tarvitset apua

Taysin yöpäivystys Valkeakoskella on suljettuna 27.6.– 21.8. välisenä aikana. Sulun taustalla ovat vaikeudet hoitohenkilökunnan rekrytoinnissa.

Tays Valkeakosken yöpäivystys sulketuu lomasesongin aikana kahdeksaksi viikoksi, mutta päivystyksellistä hoitoa on saatavilla päiväaikaan normaalisti.

20.6. 9:00

Tays Valkeakoski tiedottaa sulkevansa yöpäivystyksen juhannuksen jälkeen kahdeksaksi viikoksi. Yöpäivystyksen sulku alkaa maanantaina 27.6. ja päättyy maanantaina 21.8. Päivystys toimii päiväaikaan normaalisti.

Tays Valkeakosken päivystys hoitaa Akaan, Urjalan, Valkeakosken, Lempäälän, Pälkäneen ja Kangasalan asukkaiden päivystyksellisiä sairauksia ja vaivoja. Valkeakosken yöpäivystyksen ollessa suljettuna Tays Acuta hoitaa edellä mainittujen kuntien yöaikaisen päivystyksen. Acutan katuosoite on Ensitie 8, Tampere.

Tiedotteen mukaan sulku joudutaan tekemään hoitohenkilöstön hankalan rekrytointitilanteen takia.

Uutisoimme aiheesta 10. toukokuuta, ja silloin vastuualuejohtaja sekä ylilääkäri Mikko Franssila kommentoi yöpäivystyksen sulkemisen pahimman lomasesongin ajan helpottavan tilannetta merkittävästi.

Lue lisää: Valkeakosken yöpäivystys suljetaan kesällä kahdeksaksi viikoksi – ”Ei ole kyse pysyvästä ratkaisusta”

Toimi näin avun tarpeessa

Valkeakosken päivystys toimii normaalisti päivisin kello 8–22, myös yösulun aikana.

Tays ohjeistaa tiedotteessaan soittamaan aina päivystysapunumeroon 116117 ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista.

Päivystykseen voi hakeutua omatoimisesti kello 21 saakka, ja tapauskohtaisesti asiakas voidaan ottaa vastaan vielä kello 21–22, jos kyseessä on esimerkiksi haavan ompelu.

Ensihoito kuljettaa potilaita Valkeakosken päivystykseen kello 8–20 välillä.

Päivystysvastaanotto on tarkoitettu vain äkillisesti sairastuneille ja loukkaantuneille, joiden tulee saada hoitoa välittömästi, ja jotka eivät voi odottaa virka-aikaista vastaanottoa.

Lue lisää: Tays: noin kolmekymmentä sairaanhoitajaa on lähtenyt akuuttihoidosta – Luottamushenkilöä huolettaa potilasturvallisuuden vaarantuminen Valkeakosken päivystyksessä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos