Pirkanmaan hyvinvointialueen nimissä on soitettu huijauspuheluita – puheluissa yritetty kaupata vitamiineja

Huijauksista kannattaa ilmoittaa poliisille. Hyvinvointialue tiedotti huijauspuheluista Twitter-tilillään.

Jos vitamiiniasioita tiedustelevan puhelun saa hyvinvointialueen nimissä, kannattaa ottaa puhelinnumero ylös ja ilmoittaa huijauksesta poliisille.

14.6. 16:11

Pirkanmaan hyvinvointialue tiedotti maanantaina Twitterissä, että hyvinvointialueen nimissä on soitettu ja tiedusteltu vitamiinien käytöstä sekä yritetty kaupitella vitamiineja.

”Pirkanmaan hyvinvointialue ei soita vitamiiniasioissa, eikä yritä kaupata niitä”, tviitissä kerrotaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintäjohtaja Elina Kinnunen haluaa korostaa, ettei hyvinvointialue myy ihmisille puhelimitse mitään. Kyseessä oli hänen mukaansa henkilö, joka oli puhelimessa kaupannut vitamiineja ja esittäytynyt olevansa Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Tieto huijauksesta oli tullut yhdeltä henkilöltä, eikä uusia tapauksia ole Kinnusen mukaan tullut hyvinvointialueen tietoon.

”Hyvinvointialueen nimissä voidaan tehdä kaikkea ikävääkin, eli kannattaa olla tarkkana. Hyvinvointialue on monelle vielä uusi toimija, niin joku saattaa keksiä käyttää sitä hyväksi”, Kinnunen sanoo.

Virkaa toimittavalla hyvinvointialuejohtajalla Jukka Alasentiellä ei ole tarkkaa tietoa puheluiden alkuperästä.

”Ihan täysi huijaus. Meillä ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa”, Alasentie sanoo.

Jos vitamiiniasioita tiedustelevan puhelun saa hyvinvointialueen nimissä, kannattaa Alasentien mukaan ottaa puhelinnumero ylös ja ilmoittaa huijauksesta poliisille. Myös Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintäosastoon voi ottaa yhteyttä, jos huijauspuhelun saa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos