Avin määräys: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin täytyy kohentaa lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian osastohoitoa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian vuodeosastoilla on ollut lukuisia puutteita, jotka täytyy korjata vuoden loppuun mennessä.

Avi on ilmoitusten vuoksi tehnyt ennalta ilmoittamattoman tarkastuskäynnin Taysin nuorisopsykiatrian vuodeosastolle ja viikko-osastolle. Tarkastuskäynnillä avi on todennut, että tilat ovat siistit, uudet ja potilasturvallisuuden näkökulmasta hyvin suunnitellut. Tilat ovat kuitenkin liian pienet osaston potilasmäärään nähden.

13.6. 18:00

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut ratkaisun, joka koskee Pirkanmaan sairaanhoidon lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian tilannetta. Avi tiedotti ratkaisustaan maanantaina 13.6.

Avin mukaan osastohoidon resurssipuutteiden vuoksi Pirkanmaan sairaanhoitopiirin lastenpsykiatrian ja nuorisopsykiatrian vuodeosastoilla ei toteudu potilaslaissa turvattu potilaan oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon eikä perustuslaissa turvattuun yksityisyyden suojaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos