Näin seksuaalirikollinen houkuttelee lapsen ansaan – Valkeakoskeen liittyvässä tapauksessa ehkä jopa 250 uhria

Alaikäisiin kohdistuvien seksuaalirikosepäilyjen määrä on kasvanut Pirkanmaalla niin paljon, että poliisi jakaa nyt neuvoja, miten vanhemmat ja muut aikuiset voivat suojella lapsia ja nuoria.

Pirkanmaalla on poliisin tutkittavana kaksi laajaa alaikäisiin kohdistuvaa seksuaalirikosten sarjaa, joista toisessa pääosa uhreista on Valkeakoskelta. Lisäksi tutkinnan alkamista odottaa kaksi muuta rikossarjaa. Rikosylikomisario Sakari Tuominen ja vanhempi rikoskonstaapeli Miia Keso sanovat, että epäillyt eivät ole poliisille entuudestaan tuttuja.

5.5. 15:32

"Kyllä sinun pitää nyt lähettää minulle kuvaa, kun en minä muuten pysty nukkumaan. Sinä olet minulle niin rakas.”

Esimerkiksi tällä tavoin seksuaalirikollinen maanittelee lasta tai nuorta sosiaalisen median viestipalveluissa lähettämään kännykällä intiimejä kuvia itsestään, kertoo Sisä-Suomen poliisin vanhempi rikoskonstaapeli Miia Keso. Alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset lisääntyvät Pirkanmaalla nyt niin paljon, että poliisi näki tarpeelliseksi järjestää Tampereella torstaina tiedotustilaisuuden varoittaakseen lasten ja nuorten huoltajia ja muita lasten kanssa toimivia median välityksellä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos