Laguunin viereen Apian uimarannalle valmistuu piakkoin uusi leikkialue – Kaupunki kohentaa muitakin leikkipaikkoja

Perustetulle uudelle alueelle mahtuvat hyvin viisi puistoleikkivälinettä ja tukeva penkki.

Sami Niemi LK-Urakoinnista asensi keskiviikkona Apian laguunin tuntumassa uutta hiekka- ja vesileikkivälinettä. ”Maanrakennusalan töissä pääsee tekemään vaikka mitä”, hän kommentoi. Hän kertoi, että välineiden pohjia tehtäessä laitettiin kangasmatto alle. ”Muuten voikukka tulee läpi äkkiä, vuodessa, kahdessa.”

6.5. 6:00 | Päivitetty 9.5. 10:22

Valkeakoski kohentaa tulevana kesänä osaa lasten leikkipaikoista. Työt ovat jo parhaillaan käynnissä Apian uimarannalla, jonne on laguunin lähelle perustettu ihan uusi, pieni leikkialue. Valmista tulee toukokuun aikana, sillä työt alkavat olla pitkällä. Laguuni on lämpimillä säillä lapsiperheiden suosiossa, mutta tulevasta kesästä lähtien lapsilla on sen lähellä myös vaihtoehtoista tekemistä. Paikalle on mukava tulla, vaikka ei tarkenisi tai jaksaisi pulikoida.

Toimitilapäällikkö Jarmo Airaksinen Valkeakosken kaupungilta kertoo, että Apian uuden leikkipaikan kustannusarvio on noin 15 000 euroa. Summa tulee kaupungin ”hyvinvointipuiston” kehittämiseen varaamista rahoista.

Airaksinen kertoo, että viereiselle, hirsivarustuksen rajaamalle seikkailupuistolle ei ole tapahtumassa juurikaan muutoksia ainakaan vielä tänä vuonna. Hyvinvointipuiston työryhmässä sitä on käsitelty mutta päätöksiä ei tässä vaiheessa ole. Seikkailupuistoa koskevat ratkaisut pitää hyväksyttää tavalliseen tapaan luottamushenkilöillä.

Vuonna 2004 käyttöön tulleen seikkailupuiston kunto ei enää ole hyvä ja sittemmin muun muassa alueella toimivat yrittäjät ovat nostaneet esille kysymyksen, onko se sijainniltaankaan parhaassa mahdollisessa paikassa. Hirsivarustus rajaa sen samalle alueelle kesäteatterin ja ravintolapaviljongin kanssa.

Seikkailupuiston tornien harjakorkeus on perustuksista laskien toistakymmentä metriä. Tornit ovat kaksi- tai kolmekerroksisia. Tornien välissä ja niiden molemmin puolin on neljä metriä korkea hirsimuuri, joka vaatisi laajamittaisia kunnostustöitä.

Jännittävän, vettä ja hiekkaa pelkäämättömän leikkikalusteen lisäksi leikkipaikalla on pari pienten jousikeinua. Liukumäki ja keinu on siirretty muualta.

Aikaisemmin ne palvelivat Palmurinteestä sittemmin puretun rakennuksen piha-alueella. Leikkivälineet asennettiin sinne aikanaan rakennuksessa väistössä olleen kerhon käyttöön. Alueelle on tulossa pientalotontteja.

Apialla on tänä keväänä muutoinkin siistitty uimarantaa. On tuotu muun muassa puhdasta, uutta hiekkaa.

Tässä kelpaa nauttia kesästä, kunhan se viimein alkaa. Apian uimarantaa on siistitty ja uusi, puhdas hiekka näyttää kutsuvalta.

Saunarakennuksen vierestä on Apialla poistettu ränsistyneiksi käyneet vanhat istutukset.

Uimalasta vielä puuttuva välilaituri asennetaan ennen kesäkuun alkua. Toukokuun lopulla on tarkoitus tehdä myös huoltomaalauksia saunalla.

Vanhaankylään ja Tallinmäkeen uutta

Vanhankylän päiväkoti saa upean uuden, leikkikeskukseksi kutsuttavan leikkivälineen kesän aikana. Hintaakin sillä on noin 19 500 euroa, minkä kaupunki ottaa leikkipaikkoihin varatuista määrärahoista.

Tallinmäen päiväkodin vuonna 1990 valmistunut piha peruskorjataan myös kesällä lähes täysin. Siihen on budjetoitu 140 000 euroa. Remontti ajoittuu kesäsulun aikaan. Tallinmäen leikkipiha ja Tallikadun puoleinen pysäköintialue ovat poissa käytöstä 13. kesäkuuta alkaen aina heinäkuun loppuun saakka.

Päiväkodin pihan jatkoksi tehtiin vajaa kymmenen vuotta sitten metsäpiha. Muuten leikkipiha on paljolti alkuperäisessä, yli 30 vuotta sitten suunnitellussa kuosissaan.

”Pihasta on tehty suunnitelma, joka on hyvin pitkälti päiväkodilta tulleiden toiveiden mukainen.”

Piha innostaa lapsia monipuoliseen liikkumiseen. Siellä alkavat sujua niin polttopallo kuin keilankaato. Luvassa on muun muassa hieno hyppyruudukko. Piha-aluetta on jaettu pienten lasten ja isompien lasten alueisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos