Alisa Kotšet, Maryna Suprun ja Olha Dovhal eivät säikähtäneet, vaikka vastikään vapautuneessa isossa omakotitalossa on paljon monenlaista työtä, ennen kuin sinne voi muuttaa uusia asukkaita, Valkeakoskelle tulleita Ukrainan pakolaisia. ”Kyllä me tästä selviydymme”, tämä siivousta perjantaiaamuna aloitellut kolmikko vakuutti.

Valkeakoskella tyhjennetään ja siivotaan parhaillaan taloa, josta tulee kolmen ukrainalaisperheen koti – "Suomen kieli on vaikeaa”, sanoo ystävineen talkoisiin lähtenyt Olha

Välillä piti riisua siivoushanskat ja rientää suomen kielen tunneille, jotka ovat nyt alkaneet Valkeakoskelle tulleille aikuisille ukrainalaisille.


23.4. 7:00

”Käymme nyt tässä välissä koulussa. Haemme sitten lapset koulusta ja tulemme sitten heidän kanssaan takaisin. Menee varmaan pari tuntia.”

Näin selvitti pieni ryhmä Ukrainasta Valkeakoskelle paenneita äitejä Valkeakosken Ukraina-koordinaattorille Mari Tomperille, joka kyseli, eikö talkoissa kohta täytyisi pitää vähän ruokataukoa. Sellaiseen ei vielä ollut touhukkailla naisilla aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos