Valkeakosken kaupunki on ostamassa Apianpirtin Tohka-säätiöltä: Säätiöllä ei ole varaa rakennuksen kunnostukseen, kaupunkiakaan se ei kiinnosta – Sijoittajille kelpaisi tontti

Ikäihmisille ja vammaisille tarkoitetun Apianpirtin menot ovat olleet pitkään tuloja suuremmat, minkä vuoksi Tohka-säätiö ei enää pysty jatkamaan siellä. Säätiö on hakenut ongelmaan ratkaisua jo vuosia.

Valkeakosken kaupunki on lunastamassa Asunto-osakeyhtiö Apianpirtin osakekannan Tohka-säätiöltä. Asiasta kertoivat Tohka Säätiön hallituksen puheenjohtaja Marja-Leena Niskanen, kaupunginjohtaja Minna Uschanoff ja Tohka-säätiön toiminnanjohtaja Riitta Lindbäck.

7.4. 16:00

Valkeakosken kaupunki ja Tohka-säätiö ovat laatimassa aiesopimuksen, jonka myötä kaupunki lunastaisi koko Asunto-osakeyhtiö Apianpirtin osakekannan Tohka-säätiöltä.

Asiasta tiedotettiin asukkaita keskiviikkoiltana. Tällä hetkellä Apianpirtissä on 56 säätiön asuntoa, joissa on 45 asukasta. Säätiön asunnoista 13 on tyhjillään. Lisäksi osakeyhtiössä on kuusi asuntoa yksityisessä omistuksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos