Valkeakosken terveyskeskuksen kiirevastaanottoa laajennetaan lakon takia – Iltaisin ja viikonloppuisin hätätilanteessa mentävä Tampereelle Acutan päivystykseen: ”Tulee olemaan pahoin ruuhkautunut”

Perjantaina alkavalla lakolla on isoja vaikutuksia myös Valkeakoskella.

Vastuusairaanhoitaja Niina Kokkola kertoi Valkeakosken Sanomille lokakuussa 2021, miten Valkeakosken terveyskeskuksen kasvojenkohotus etenee. Lääkäreiden ja sairaanhoitajien huoneet terveyskeskuksessa on remontoitu aikaisempaa valoisammiksi.

31.3. 15:42

Hoitajien ammattijärjestöjen Tehyn ja Superin lakko alkaa huomenna perjantaina aamukuudelta. Lakko vaikuttaa myös Tays Valkeakosken ja Valkeakosken terveyskeskuksen toimintaan.

Perjantaina Tays Valkeakosken sairaala suljetaan – dialyysiosastoa lukuun ottamatta. Myös Tays Valkeakosken yhteispäivystys ja kuvantamisyksikkö ovat suljettuina. Sen sijaan Fimlabin laboratorio palvelee tavalliseen tapaan.

Lakon takia Valkeakosken terveyskeskuksessa perusterveydenhuollon kiirevastaanottoa järjestetään laajennetusti maanantaista torstaihin kello 8–15.40 ja perjantaina kello 8–15.00. Kiirevastaanotto toimii ajanvarauksella, jonka voi tehdä soittamalla numeroon 040 335 7334. Hätätilanteessa tulee soittaa hätänumeroon 112.

”Iltaisin ja viikonloppuisin Valkeakoskella ei ole tämänhetkisten lakon ehtojen ollessa voimassa päivystys- eikä kiirevastaanottoa. Tuolloin henkeä tai terveyttä uhkaavissa tilanteissa on hakeuduttava Tampereelle Acutan yhteispäivystyspisteeseen, joka tulee olemaan pahoin ruuhkautunut”, Valkeakosken kaupungin johtava ylilääkäri Riikka Luoto kertoo tiedotteessa.

Kiireelliseen kuvantamiseen lähetetään tarvittaessa arkipäivisin virka-aikana Akaan tai Lempäälän terveyskeskuksen röntgeniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos