Pirkanmaalla katoaa joka vuosi useita kymmeniä ihmisiä: Nämä 21 tapausta ovat yhä avoinna, ja osasta kerrotaan nyt ensimmäistä kertaa – Katso myös Valkeakoskella kadonneiden määrä

Esimerkiksi viime vuonna Pirkanmaalla katosi 51 henkilöä. Suurin osa löytyy nopeasti, mutta poliisin pöydällä on yhä 21 avointa katoamistapausta. Niitä ei suljeta ennen kuin kadonneen kohtalo ratkeaa. Kokeneet poliisit kertovat, miten katoamisia tutkitaan Pirkanmaalla ja millaiset tapaukset ovat jääneet mieleen.

Vuonna 2007 kadonnutta Teemu Puumalaa etsittiin viimeksi viime kesänä Tohloppi-järveltä. Ennen katoamistaan Puumala vietti iltaa Tampereen Lamminpäässä. Ainakin hänen puhelimensa saattoi liikkua kohti Haapalinnassa sijaitsevaa kotia, sillä puhelin paikantui viimeisen kerran Tohlopin alueelle. Kuvassa Haapalinnaa kohti vievä Epilänkatu kulkee vastarannalla.

20.3. 9:30

Pirkanmaalla katoaa vuosittain useita kymmeniä ihmisiä. Suurin osa löytyy nopeasti, ja vain harvan etsintä venyy. ”Tapaus on auki, jos asiaa ei ole saatu ratkaistua millään tavalla. Sellaisia tapauksia on tällä hetkellä 21 pirkanmaalaisten osalta”, kertoo rikosylikomisario Sakari Tuominen Sisä-Suomen poliisista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos