Pirkanmaan ensimmäinen aluevaltuusto aloitti työnsä tiistaina: ”Teillä on mahdollisuus luoda hyvää ja kaunista”

Tiistaina koettiin historiallinen hetki, kun Pirkanmaan hyvinvointialueen 79-jäseninen aluevaltuusto oli koolla ensimmäisen kerran. Sote-uudistuksen tavoitteista löytyi yhteinen sävel, mutta hyvinvointialueen toimielinmalliksi valittu valiokuntamalli herätti kriittisiä puheenvuoroja monelta valtuutetulta

Vastavalittu puheenjohtajisto kukitettiin. Aluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Lauri Lyly (sd.), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Miko Bergbom (ps.). Aluevaltuuston vanhin Kalervo Kummola onnittelee.

9.3. 8:57

”Suuret onnittelut valituille, olette tekemässä historiaa. Nyt vastuu ei ole enää valmistelijoilla, vaan aluevaltuusto vastaa sote-uudistuksen toimeenpanosta.”

Näillä juhlavilla sanoilla sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö ja sote-ryhmän puheenjohtaja Kari Hakari avasi Pirkanmaan hyvinvointialueen ensimmäisen aluevaltuuston kokouksen tiistaina. Ministeriön videotervehdyksessä Hakari kertasi sote-uudistuksen perustavoitteen, mikä on taata yhdenvertaiset ja sujuvat palvelut koko maakunnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos