Lapsille Walk in -rkotustapahtuma Valkeakoskella tulossa - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Lapsille Walk in -rokotuspäivä runsaan viikon päästä lauantaina Valkeakoskella

”Jos tulee ruuhkaa, omaa rokotusvuoroa saattaa joutua odottamaan ulkona.”

Victoria, 11, sai rokotteen terveydenhoitaja Essi Ilolalta Helsingissä jo loppuvuodesta. Mukana oli äiti Saru Rinne.

13.1. 16:45

Valkeakoski tarjoaa perheille mahdollisuutta saada 5–11-vuotiaille lapsille rokotuksen koronavirusta vastaan ilman ajanvarausta. Sosiaali- ja terveyskeskus järjestää neuvolassa lasten Walk in -rokotuspäivän ensi viikon lauantaina 22. tammikuuta kello 10–14.

Valkeakosken kaupunki tiedottaa, että THL:n linjauksen mukaan rokotukseen tarvitaan suostumus lapsen huoltajalta. Terveysneuvonnan suositus onkin, että lapsi tulee rokotukseen yhdessä huoltajan kanssa.

Jos alaikäisellä on useampi kuin yksi huoltaja, yhden huoltajan suostumus ei riitä. Rokotukseen pitää silloin saada suostumus kaikilta niiltä, keillä on oikeus päättää lapsen terveydenhuollosta.

Suostumuslomake pyydetään ottamaan rokotukseen mukaan allekirjoitettuna. Suostumuksen voi kirjoittaa paperille tai voi käyttää THL:n lomaketta Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. 5–11-vuotiaille tarjotaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua Biontech-Pfizerin Comirnaty -rokotetta.

Neuvolasta kerrotaan, että jos ruuhkaa rokotuspäivänä ilmenee, omaa rokotusvuoroa saattaa joutua odottamaan ulkona. Kysynnän mukaan rokotuksia luvataan myös järjestää lisää.

Heti on tiedossa myös tehosterokotuspäivä lapsille. Se on 12. maaliskuuta kello 10–14.

”THL THL suosittelee tehoteannosta 6–8 viikon päähän. Hiihtoloman tähden tehostepäivä on tuo 12. maaliskuuta”, terveysneuvonnan palvelupäällikkö Niina Pirinen sosiaali- ja terveyskeskuksesta sanoo.

Hiihtolomaa vietetään viikolla 9, eikä tehosterokotusta haluttu laittaa sen viikon lauantaille vaan vasta seuraavalle. Lasten rokotukset alkoivat Valkeakoskella keskiviikkona 13. tammikuuta.

”Ensi viikolla rokotetaan niin kouluilla kuin neuvolassa. Kysyntää ei hirveästi ole ollut, aikoja on vielä ensi viikolle ajanvarauksella hyvin tarjolla. Haluamme tarjota kuitenkin walk in -mahdollisuuden kaikille halukkaille 5–11-vuotiaille tuolloin lauantaina 22. tammikuuta. Lisärokotuspäiviä lauantain jälkeen ei ole suunniteltu.”

Lasten Walk in -rokotuspaikkana toimiva neuvola sijaitsee Särpimäenkatu 27:n 2b-kerroksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos