Kolmannen rokotuksen voi Valkeakoskella saada 3–4 kuukauden kuluttua edellisestä, mutta 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmäläiset ovat nyt etusijalla - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Kolmannen rokotuksen voi Valkeakoskella saada 3–4 kuukauden kuluttua edellisestä, mutta 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmäläiset ovat nyt etusijalla

60 vuotta nuoremmat terveet henkilöt joutuvat odottamaan kolmansia rokoteannoksiaan, sillä nyt on tarkoitus edetä vanhemmista nuorempiin ikäryhmiin.

Kolmansia koronarokotuksia kiirehditään nyt mutta siten, että vähintään 60-vuotiaat ovat etusijalla. Tiettyjen sairauksien vuoksi voi sitä nuorempikin kuitenkin jo nyt olla oikeutettu kolmanteen rokoteannokseen.

20.12.2021 16:00

Kolmannen rokoteannoksen alkaa saada aiempaa lyhyemmällä annosvälillä myös Valkeakoskella. Tällä hetkellä kolmatta rokotusannosta voivat saada 60 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat sekä nuoremmatkin riskiryhmäläiset.

Rokotteiden kaksi ja kolme annosväli lyhenee 3–4 kuukauteen, niin kuin THL tällä hetkellä suosittelee. THL:n suosituksen mukaan rokotuksissa myös edetään vanhemmista ikäryhmistä nuorempiin. Rokotusjärjestys on määritelty valtioneuvoston asetuksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos