Valkeakosken Kirjaslammen suunnitelmat uusiksi: Paikalta löytyi yllättäen kivikautinen asuinpaikka - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Kirjaslammen suunnitelmat uusiksi: Paikalta löytyi yllättäen kivikautinen asuinpaikka – nyt arkeologi saapuu valvomaan petankkikentän kaivua

Kirjaslammen ympäristön muinaismuistot pakottavat vähän karsimaan kaupungin suunnitelmia, joiden mukaan rytöinen kukkula uimalan vieressä ja sen tienoo ensi kesäksi kunnostetaan vapaa-aikaa viettävien kaupunkilaisten iloksi.

Kaupungin maisemasuunnittelija Sanna Nieminen esitteli esteettömän polun suunnitelmaa Valkeakosken Kirjaslammella viime keväänä. Tässä vaiheessa ei tiedetty, että hyvin läheltä, kävelytien ja rannan välistä, löytyy syksyn tullen entuudestaan tuntematon kivikautinen asuinpaikka.

4.10. 6:00

Kirjaslammen ympäristössä Valkeakoskella on eletty kauan ennen meidän päiviämme. Mäellä on seissyt torppa tai kaksi. On ollut pari myllyä ja kivikautista asutustakin enemmän, kuin ennen on tiedetty. Näitä muistoja pitää kunnioittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos