17-vuotiaana kortin saaneet syyllistyvät huolestuttavan usein liikennerikkomuksiin – Poliisi: ”Puhutaan jopa tuplanopeuksista”

Alle 18-vuotiaat kuljettajat ovat yliedustettuina ylinopeuksissa, kertoo vanhempi konstaapeli Hannu Huhta-aho Sisä-Suomen poliisin liikenneyksiköstä. Ylinopeuksiin syyllistyvät nuoret kuljettajat eivät läheskään aina ole päihtyneitä, mutta huumaantuneena ajaminen on selvästi yleistynyt.

Viime aikoina mediassa on ollut esillä Nokialla viime vuoden elokuussa sattunut kuolonkolari, jossa kuoli kolme alle 20-vuotiasta nuorta. Ainoastaan yksi kyydissä ollut henkilö jäi eloon. Hän oli tapahtumahetkellä 17-vuotias ja häntä epäillään auton kuljettajaksi.

15.9.2021 20:00

Vaikka koronan myötä lisääntyneiden liikennerikkomusten määrä on hieman tasaantunut, nuoret kuljettajat ovat edelleen yliedustettuina ylinopeuksissa, kertoo vanhempi konstaapeli Hannu Huhta-aho Sisä-Suomen poliisilaitoksen liikenneyksiköstä.

Huolestuttava ilmiö on myös alle 18-vuotiaiden osuus ylinopeuksissa. Niitä kirjataan etenkin viikonloppuiltaisin ja -öisin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos