Pirkanmaalla on edelleen runsaasti sinilevää – asiantuntija varoittaa: "Levän myrkyllisyys on vakava riski myös syksyllä”

Pirkanmaan sinilevätilanne on tänä vuonna keskimääräistä huonompi. Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalla Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärvessä ja Kihniön Sulkuejärvessä. Vanajavedellä Valkeakoskella sinilevää on myös havaittu edelleen. Vesienhoidon asiantuntija Salla Taskinen muistuttaa, että levään pitää suhtautua samalla varovaisuudella kuin kesällä.

Veden laatua ja sinilevän määrää tarkkaillaan vakituisilla tarkkailupisteillä, joista yksi on Valkeakoskella Vanajaveden ja toinen Mallasveden puolella. Kansalaiset voivat itsekin lisätä havaintojaan Järviwikiin, jossa sinilevän määrää seurataan.

13.9.2021 17:00

Pirkanmaalla sinilevää on enemmän kuin tähän aikaan keskimäärin. Järviwikin mukaan sinilevää on havaittu runsaasti Kangasalla Kirkkojärvessä, Nokialla Pyhäjärvessä ja Kihniön Sulkuejärvessä.

Hieman levää havaittiin Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen sillan havaintopaikalla. Sen lisäksi levää havaittiin Liekovedessä, Vesijärvessä, Kulovedessä, Houhajärvessä, Kyrösjärvessä, Ukki-järvessä, Keijärvessä sekä Pyhäjärvessä usealla havaintopaikalla. Lisäksi Järviwikiin on kirjattu viikonloppuna muun muassa yksi yleisöhavainto Valkeakoskelta Vanajavedeltä läheltä Jutikkalaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos