Päivystys ruuhkautunut pahasti Pirkanmaalla, sairaanhoitaja avautuu poikkeuksellisesta työtaakasta - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Paikkoja potilaille etsitään ympäri Pirkanmaata, mutta Valkeakoskella tilanne ei pahimpia – ”Olemme kohtalaisesti pystyneet vastaamaan tarpeeseen”

Terveydenhuolto on ruuhkautunut Pirkanmaalla ja ajautunut kesällä vaikeaan tilanteeseen. Vuodeosastopaikat ovat täynnä ja sairaanhoitajista sekä lähihoitajista on pulaa. Ylilääkäri harmittelee resursseja tuhlaavaa paikkarulettia ja tilanteen ikävyyttä potilaalle.

Sairaanhoitaja Erika Isohanni uskoo, että päivystysten kiire on kasvanut, koska vanhukset eivät ole päässeet koronan takia kuntouttavaan toimintaan ja leikkauksia on jouduttu siirtämään. Kipujen kanssa tullaan päivystykseen ja yritetään etsiä osastopaikkaa, joita ei tällä hetkellä ole. Ylilääkäri Mikko Franssila pitää tilannetta valitettavana etenkin potilaiden kannalta.

24.7. 14:00

Koko Pirkanmaalla vuodeosastopaikkoja on tällä hetkellä suljettuna lähes sata, kun samaan aikaan potilaat joutuvat odottamaan päivystyksessä vapautuvia paikkoja pitkään. Esimerkiksi Sastamalassa on jouduttu sulkemaan sijaispulan takia koko kesäksi yksi kolmesta vuodeosastosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset