Analyysi: Valkeakoski on osa Pirkanmaan ja Hämeen kultaprovinssia, ja siksi kaivosyhtiöt ovat siitä yhä kiinnostuneempia - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Analyysi: Valkeakoski on osa Pirkanmaan ja Hämeen kultaprovinssia, ja siksi kaivosyhtiöt ovat siitä yhä kiinnostuneempia

Kaapelinkulmalla on australialaisomisteisen Dragon Miningin kultakaivos, ruotsalaistaustainen Sotkamo Silver on etsinyt kultaa Hopeavuoressa, johon on nyt tulossa australialaistaustainen NewPeak Finland. Lisäksi EMX-Finlandilla on on iso kaivosvaraus Pirkanmaalla, joka ulottuu Valkeakoskelle asti. Miten Valkeakoskesta on tullut näin kiinnostava kohde ulkomaisille kaivosyhtiöille?

Valkeakosken Kaapelinkulman kultakaivos kuvattuna keväällä 2019.

30.11.2020 6:00

Valkeakoski on tunnettu ennen kaikkea paperiteollisuudesta. Tuskin kukaan Suomessa on yhdistänyt kaupunkia kullankaivamiseen.

Siksi monia on voinut ihmetyttää viime vuosien aikana lisääntynyt uutisointi Valkeakosken kultaesiintymistä, kultakaivoksesta, kaivosvarauksista ja malminetsintäluvista. Miksi paikkakunnasta on tullut näin kiinnostava kohde kaivosyhtiöille tällä vuosituhannella?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset