Valkeakosken kaupunki aikoo järjestää noutopisteitä, joista vähävaraiset voivat hakea kasvomaskeja

Maskisuosituksen astuttua voimaan, tulee kuntien huolehtia siitä, että vähävaraiset ihmiset saavat valtion kustantamia kasvomaskeja. Arkistokuva.

14.8.2020 13:37

Valkeakosken sosiaali- ja perhepalvelut organisoi tällä hetkellä kovaa vauhtia kasvomaskien tarjoamista vähävaraisille.

Hallitus antoi eilen suosituksen kasvomaskien käyttämisestä joukkoliikenteessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi tiedotustilaisuudessa, että maskit tulee hankkia lähtökohtaisesti itse, mutta kuntien tehtävä on huolehtia siitä, että vähävaraiset saavat valtion kustantamia maskeja.

Sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Soile Merilä kertoo, että kaupunki pyrkii järjestämään tällä hetkellä noutopisteitä, joissa maskeja tullaan jakamaan. Pisteille pitää myös järjestää työntekijät, mikä voi olla Merilän mukaan haastavaa, sillä monet kaupungin työntekijät ovat vielä lomilla.

– Myös se on varmistettava, ettei noutopisteille synny hirvittäviä jonoja. Pyrimme tietenkin saamaan maskit mahdollisimman nopeasti jakoon, mutta ensin on kuultava ja kunnioitettava monenlaisia mielipiteitä, Merilä sanoo.

Maskeja tullaan jakamaan Merilän mukaan niille, jotka kokevat itse olevansa vähävaraisia.

Kaupunki lupaa tiedottaa asiasta lisää ensi viikolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos