Kahdeksasluokkalaiset salapoliisina taidenäyttelyssä - Voipaalan taidekeskuksen pakopelissä on käynyt 980 kasiluokkalaista - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Kahdeksasluokkalaiset salapoliisina taidenäyttelyssä - Voipaalan taidekeskuksen pakopelissä on käynyt 980 kasiluokkalaista

Taide on erityisen tärkeää polarisoituvassa maailmassa, koska taiteesta ei voi olla väärää mieltä, muistuttaa Tuula Penttilä.

Tomi Kivilä, Otto Uusi-Rauva, Jenna Rantala, Daniela Kauppi ja Martta Ylitalo ratkoivat saamaansa vihjettä.

7.11.2019 6:00

– Käsi tärisee, huokaa Tammelan koulukeskuksen kahdeksasluokkalainen, Jenna Rantala avatessaan lasipurkin lukkoa.

Taidetestaajat

Taidetestaajat on kolme lukuvuotta (2017-2020) kestävä kulttuurin suurhanke, joka vie taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta. Mukana on käytännössä kaikki Suomen yläkoulut. Hanke päättyy ensi kevääseen, mutta tällä hetkellä hankkeelle yritetään saada jatkoa.

Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hankkeen kokonaisbudjetti on 20 miljoonaa euroa.

Taidetestaaja-hankkeessa kaikki kahdeksasluokkalaiset tekevät yhden taidevierailun omassa maakunnassaan ja yhden taidevierailun valtakunnalliseen kohteeseen, joista useimmat sijaitsevat Helsingissä.

Tammelan koulukeskuksen oppilaat olivat keskiviikkona pelaamassa pakohuonepeliä Voipaalan taidekeskuksessa osana Taidetestaajat-hanketta. Pakopelin takana ovat teatteri-ilmaisun ohjaajat Sanna ja Veli-Pekka Ristaniemi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos