5 ruokaa, jotka eivät kuulu jääkaappiin - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

5 ruokaa, jotka eivät kuulu jääkaappiin

Tomaattia, basilikaa ja kurkkua ei kannata säilöä jääkaapissa.

22.3.2019 18:00

1. Tomaatit

Kylmyys tekee hallaa tomaattien makealle maulle ja estää niiden kypsymisen entistä maukkaammiksi. Tomaatit on parasta säilyttää huoneenlämmössä, mieluiten pimeässä, kuten paperipussissa.

2. Oliiviöljy

Oliiviöljy ei mene jääkaapissa pilalle, mutta se muuttuu kiteiseksi, mikä hankaloittaa sen käyttöä. Öljy säilyy mainiosti huoneenlämmössä avattunakin, mutta yli 25 asteen lämpötilassa sitä ei kannata säilyttää. Huoneenlämmössä säilytettyä öljyä on helppo käyttää.

3. Basilika

Tuore basilika on herkkä paleltumaan, eikä yrttiruukkua kannata siksi koskaan laittaa jääkaappiin. Tuore basilika pysyy parhaimmillaan huoneenlämmössä säilytettynä. Sama koskee sitruunamelissaa. Kastelu pidentää yrtin ikää, ja etenkin basilika kaipaa runsaasti vettä.

4. Avokado

Avokadot ovat kaupasta ostettaessa usein vielä raakoja, siksi hedelmät kannattaa jättää huoneenlämpöön kypsymään. Jääkaapissa avokadot jäävät koviksi ja käyttökelvottomiksi.

5. Kurkku

Optimaalisin säilytyspaikka kurkulle olisi viileäkaappi, mutta kurkku pysyy hyvänä myös huoneenlämmössä, jolloin se säilyttää makunsa paremmin kuin jääkaapissa säilytettynä. Jääkaapissa kurkku paleltuu herkästi ja menettää nopeasti napakkuutensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos