Poliisi: Nuorten ja lasten suosimassa WhatsApp-ryhmässä jaettu lasten kehitystä vakavasti vaarantavia kuvia ja kuvatallenteita - Uutiset - Valkeakosken Sanomat

Poliisi: Nuorten ja lasten suosimassa WhatsApp-ryhmässä jaettu lasten kehitystä vakavasti vaarantavia kuvia ja kuvatallenteita

20.2.2019 19:13

Poliisi tiedottaa epäilevänsä rikoksia, joita on tehty sosiaalisessa mediassa. Kyseiset rikokset ovat tapahtuneet avoimessa lasten ja nuorten suosimassa WhatsApp-ryhmässä, jossa on jäseniä eri puolilta Suomea.

–Poliisi tekee yleisvalvontaa myös sosiaalisessa mediassa. Tässä yhteydessä tutkijamme selvitti, että eräässä lasten ja nuorten suosimassa avoimessa WhatsApp-ryhmässä on jaettu lasten kehitystä vakavasti vaarantavia kuvia ja kuvatallenteita, Sisä-Suomen poliisi kertoo Facebook-sivuillaan.

Ryhmässä on poliisin mukaan jaettu muun muassa äärimmäisen väkivaltaista sekä pornografista aineistoa. Lisäksi moni on jakanut kuvatallenteita, joissa esitetään lasta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavasti.

Asiasta on poliisin mukaan kirjattu useita rikosilmoituksia rikosnimikkeellä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittäminen. Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan kaikki rikollisista teoista epäillyt ovat alle viisitoistavuotiaita.

Kyseiseen WhatsApp-ryhmään on poliisin tiedon mukaan ollut mahdollista liittyä täysin avoimessa Instagram-profiilissa mainostetun linkin kautta, ja jäseniä ryhmässä on ollut kerrallaan noin 250 eri puolilta Suomea.

–Poliisi kehottaa huoltajia keskustelemaan vakavasti lasten ja nuorten kanssa toiminnasta sosiaalisessa mediassa, pikaviestipalveluissa sekä internetissä yleensäkin. Huoltajien toivotaan erityisesti kiinnittävän lasten ja nuorten huomion myös aineiston jakamisen mahdollisiin rikosoikeudellisiin seuraamuksiin, poliisi huomauttaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset